Buget operaţional de 2,9 miliarde de dolari, pentru Jocurile Olimpice din 2016

Comitetul local de organizare a Jocurilor Olimpice de vară din 2016, de la Rio de Janeiro, a anunţat, joi, un buget operaţional în creştere cu 27 la sută faţă de previziunile iniţiale.

180 afișări
Imaginea articolului Buget operaţional de 2,9 miliarde de dolari, pentru Jocurile Olimpice din 2016

Buget operaţional de 2,9 miliarde de dolari, pentru Jocurile Olimpice din 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bugetul operaţional anunţat este de 2,9 miliarde de dolari, iar cel prevăzut iniţial era de 1,77 miliarde de dolari.

Bugetul a fost reevaluat din cauza inflaţiei, a includerii a patru noi sporturi în programul olimpic, a progreselor tehnologice şi a introducerii unor noi regulamente, precum şi a costurilor legate de satul olimpic.

Suma de 2,9 miliarde de dolari, asigurată exclusiv din fonduri private (sponsori, vânzarea de bilete, contribuţia CIO etc.) reprezintă bugetul operaţional al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Rio de Janeiro. Această sumă nu include costurile de construcţie sau ale altor lucrări privind infrastructura, care vor fi finanţate din bani publici.

Suma totală ar putea fi anunţată marţi, iar conform AFP aceasta ar putea fi de aproximativ 12 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici