Campionate Europe de box la juniori | Trei români s-au calificat în semifinale

Luni, 27 mai, au fost programate primele gale din sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box pentru juniori de la Galaţi. În ring au urcat şi şase români, care au luptat pentru un loc în semifinale, fază în care este asigurată medalia. Trei dintre ei au coborât învingători.

96 afișări
Imaginea articolului Campionate Europe de box la juniori | Trei români s-au calificat în semifinale

Campionate Europe de box la juniori | Trei români s-au calificat în semifinale

Lotul feminin şi-a depăşit deja obiectivul la Campionatele Europene de juniori (sportivi de 15-16 ani). Pe lângă cele două medalii asigurate încă de la tragerea la sorţi, Elena Alexandru (80 kg) şi Mariana Mărăcine (+80 kg), echipa antrenată de Adrian Lăcătuş şi Constantin Gălbenuşe a punctat luni prin Mihaela Cristina Ciobanu (57 kg) şi Beatrice Melania Moldovan (70 kg). Ambele au întâlnit adversare din Irlanda, puternice şi ambiţioase, însă n-au ţinut cont de faima acestora. În ring a fost o adevărată bătălie, din care româncele au ieşit câştigătoare. În semifinale, joi, Beatrice Moldovan o va întâlni pe poloneza Zofia Stachowiak, iar Cristina Ciobanu va încrucişa mănuşile cu englezoaica Sacha Hickey.

La masculin, din trei români, unul a mers mai departe. Cosmin Daniel Hermeziu (categoria 70 kg) s-a impus la puncte, cu o decizie unanimă, în meciul cu finlandezul Sam Morvati. Băcăuanul a impresionat prin spiritul său combativ şi prin faptul că nu a făcut nici măcar un pas în spate. Timp de şase minute (trei reprize a câte două minute) şi-a pus adversarul sub o presiune continuă. Hermeziu a obţinut a treia victorie la europene şi se pregăteşte de un meci extrem de dificil în semifinale, cu bulgarul William Rosenov Cholov.

Unul dintre cele mai frumoase meciuri ale galei a fost cel dintre românul Samuel Gabriel Roman şi ucraineanul Viaceslav Bryhadenko, la categoria 57 kg. Băimăreanul antrenat la club de Claudiu Râşco a făcut un meci foarte bun. A stat bine în ring, cu o postură frumoasă, şi a punctat eficient cu braţul din faţă. La final, trei arbitri l-au văzut învingător pe ucrainean, iar doi pe român, deşi la fel de bine scorul putea fi inversat. Samuel Roman este un sportiv de viitor, în care boxul românesc merită să investească.

Al treilea component al lotului masculin care a boxat luni a fost Marco Antonio Manea (52 kg). Boxerul de la CSM Călăraşi şi-a găsit mai greu ritmul şi soluţiile în meciul cu Isa Akram (Scoţia). Finalul a fost bun, cu o ultimă repriză pe care a dominat-o, însă l-a costat impresia din startul meciului.

Marţi, în cea de a doua zi a sferturilor de finală, încă şapte români vor lupta pentru un loc în semifinale. Printre ei se va afla şi vicecampionul european en titre, Adrian Florin Preda (54 kg).

Rezultate de luni, 27 mai

52kg: Marco Antonio Manea (Rou) pierde puncte (5-0) Isa Akram (Sco)

57kg: Samuel Gabriel Roman pierde puncte (3-2) Viaceslav Bryhadenko (Ucr)

70kg: Cosmin Daniel Hermeziu (Rou) câştigă puncte (5-0) Sam Morvati (Fin)

F 63kg: Loredana Andreea Marin (Rou) pierde puncte (3-2) Ani Manukyan (Ger)

F 57kg: Mihaela Cristina Ciobanu (Rou) câştigă puncte (4-1) Nicole O'Sullivan (Irl)

F 70kg: Beatrice Melania Moldovan (Rou) câştigă puncte (3-2) Trisha Shauna Doherty (Irl)

PROGRAMUL ROMÂNILOR MARŢI, 28 mai

46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu (Rou) – Frank Warey (Anglia)

54 kg: Adrian Florin Preda (Rou) – Matvejs Prokudins (Let)

50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman (Rou) - Juan Moreno Pantoja (Spa)

F 50 kg: Diana Florentina Brînză (Rou) – Julia Szeremeta (Pol)

F 54 kg: Andreea Antonela Alecu (Rou) - Aaliyah Anais Butler (Irl)

F 70 kg: Natalia Zavialova (Rus) - Elena Roberta Pantelică (Rou)

F 75 kg: Barbara Marcinowska (Pol) - Roberta Georgiana Andrei (Rou)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici