Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu vor reveni în competiţii, din toamnă

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, miercuri, că Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor, care şi-au reluat pregătirile după o perioadă în care au abandonat activitatea sportivă, vor reveni în competiţii din 1 octombrie, forul internaţional de profil dându-şi acordul în acest sens.

543 afișări
Imaginea articolului Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu vor reveni în competiţii, din toamnă

Cătălina Ponor (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Federaţia Internaţională de Gimnastică a remis, marţi, o adresă către FR Gimnastică, prin care aprobă revenirea în activitatea competiţională a gimnaştilor Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. Forul român a trimis către FIG notificări oficiale în 31 martie, iar după evaluarea celor doi sportivi, aceştia au primit aprobarea, în 28 aprilie, şi fost reînregistraţi în FIG Anti-Doping Pool. "Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu sunt obligaţi să respecte regulile FIG. În conformitate cu acestea, cei doi sunt autorizaţi să concureze, după o perioadă de 6 luni sau de la 1 octombrie 2011", se arată în comunicatul FIG.

La rândul său, preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, pentru MEDIAFAX că Ponor şi Drăgulescu au în vedere participarea la Campionatele Mondiale şi la Jocurile Olimpice: "Ambii sportivi au decis să se pregătească atât cât pot de bine, pentru participarea la Campionatele Mondiale şi Jocurile Olimpice. Pentru a putea participa la o competiţie oficială, regulamentele impun anunţarea cu 6 luni înainte a revenirii lor, printr-o cerere scrisă a sportivilor, pentru a putea fi luaţi în evidenţa FIG şi WADA. E o obligaţie a regulamentelor, pentru obţinerea licenţei. Dacă se vor pregăti serios, Ponor şi Drăgulescu vor putea ajuta echipa României. Depinde ce vor înţelege prin pregătire serioasă. Personal, cred că îşi doresc acest lucru. Ei vor pierde rentele viagere, din momentul în care vor reveni în competiţii, cel mai probabil din 1 octombrie".

În altă ordine de idei, FR Gimnastică a anulat participarea celor cinci gimnaşti nominalizaţi pentru etapa de Cupă Mondială, de la Moscova (14-15 mai), ca urmare a deciziei antrenorilor coordonatori ai loturilor, din raţiuni de pregătire.

România ar fi urmat să fie reprezentată de trei fete, Sandra Izbaşa, Ana Porgras şi Diana Chelaru, şi de doi băieţi - Flavius Koczi şi Marius Berbecar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici