Cel mai titrat arbitru român, Nicolae Rainea, a murit din cauza unor complicaţii pulmonare şi cardiace severe

Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea, considerat unul dintre cei mai buni arbitri români, a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, informează Federaţia Română de Fotbal (FRF). Cel mai titrat arbitru român a condus 400 de meciuri în prima ligă, a arbitrat 115 meciuri internaţionale şi a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

2128 afișări
Imaginea articolului Cel mai titrat arbitru român, Nicolae Rainea, a murit din cauza unor complicaţii pulmonare şi cardiace severe

Fostul arbitru Nicolae Rainea a decedat (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Update: Fostul arbitru Nicolae Rainea a decedat în urma unor complicaţii pulmonare şi cardiace severe

Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea a decedat din cauza unor complicaţii pulmonare şi cardiace severe, pe fondul unor afecţiuni cronice mai vechi, potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi unde acesta era internat de câteva zile.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, Lucica Grigorică, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Nicolae Rainea a fost internat la sfârşitul săptămânii trecute la secţia de terapie intensivă a unităţii medicale, având complicaţii severe pulmonare şi cardiace.

”Pacientul s-a prezentat la sfârşitul săptămânii la spital unde a fost internat, prezentând complicaţii severe pulmonare şi cardiace. El a fost internat la secţia de terapie intensivă într-o stare gravă de sănătate, iar astăzi dimineaţă (n.r. - miercuri) a decedat”, a declarat Lucica Grigorică.

Medicul a mai spus că aceste complicaţii severe au dus în final la decesul lui Nicolae Rainea, care era înregistrat în evidenţele spitalului cu afecţiuni cronice mai vechi, ea precizând nu are acordul familiei să le facă publice.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a transmis, miercuri, un mesaj în care îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a fostului arbitru Nicolae Rainea.

”Regret nespus trecerea în nefiinţă a omului, marelui arbitru şi consilierului local Nicolae Rainea. Este extrem de greu să vorbeşti de domnul Rainea la trecut, pentru că viaţa, extraordinara sa carieră în sport şi activitatea în administraţie păreau să îl facă nemuritor. Se cuvine să îi mulţumim încă o dată lui Nicolae Rainea pentru tot ce a făcut pentru Galaţi şi pentru România. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în mesajul de condoleanţe transmis de primarul Marius Stan.

Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani.

Născut pe 19 noiembrie 1933, la Brăila, Nicolae Rainea şi-a început cariera ca fotbalist, evoluând pentru Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamţ şi Constructorul Bârlad.

În 1959, a devenit arbitru, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. A debutat în Liga 1 în 1965, iar după două sezoane a primit ecusonul FIFA.

După ce s-a retras din arbitraj în 1984, a fost observator şi apoi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi. De asemenea, Nicolae Rainea a fost membru şi preşedinte onorific al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici