Ceremonia de deschidere a JO Paris 2024 va fi supravegheată de peste 35.000 de poliţişti

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a dezvăluit că un efectiv de aproximativ 35.000 de poliţişti va fi probabil desfăşurat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care va avea loc anul viitor pe râul Sena.

139 afișări
Imaginea articolului Ceremonia de deschidere a JO Paris 2024 va fi supravegheată de peste 35.000 de poliţişti

Ceremonia de deschidere a JO Paris 2024 va fi supravegheată de peste 35.000 de poliţişti

"Ceremonia va necesita un angajament de securitate cu totul excepţional", a insistat Darmarin.

"Este pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice sau a marilor evenimente sportive când o Ceremonie va avea loc în afara stadionului.

"Vor fi sute de mii de spectatori care vor vedea Ceremonia în persoană şi multe milioane de telespectatori".

Darmanin a promis că vor fi oferite mai multe informaţii despre măsurile de securitate în lunile următoare, dar a recunoscut că atacurile cibernetice şi dronele reprezintă o preocupare majoră.

Ceremonia va cuprinde o procesiune pe râu, cu aproximativ 160 de ambarcaţiuni care vor transporta sportivii din peste 200 de echipe pe o distanţă de şase kilometri.

Iniţial fusese sugerată o cifră de aproximativ 600.000 de persoane care vor participa, cu aproximativ o jumătate de milion de persoane care vor putea urmări gratuit de la zonele publice Upper Quay de pe traseu, deşi în presa franceză s-a speculat că acest număr ar putea fi redus.

Intrarea în aceste zone va fi gratuită, dar spectatorii vor trebui să solicite un bilet pentru a participa, iar zona va fi supusă unei scanări de securitate într-un perimetru antiterorist, deşi detaliile specifice nu au fost încă dezvăluite.

"Vom proiecta, dezvolta, finanţa şi organiza o platformă de înregistrare securizată", a explicat Darmanin.

"Este un instrument care va fi esenţial pentru a reglementa toate fluxurile care îi vor preocupa pe parizienii şi turiştii care vor asista la această ceremonie de deschidere".

De asemenea, este probabil ca spectatorii care se vor înscrie să fie supuşi unui proces de control de securitate înainte de ziua respectivă.

Traseul concursului fluvial începe de la Pont d'Austerlitz şi continuă până la Pont d'Iéna, în apropiere de Trocadero, unde va avea loc ceremonia de deschidere, la umbra Turnului Eiffel.

Se preconizează că forţele de pe cheiurile superioare vor fi suplimentate cu încă 2.000 de poliţişti municipali.

Un număr similar de agenţi de securitate privaţi este aşteptat să fie desfăşurat pe Lower Quays, unde biletele au preţuri cuprinse între 90 de euro şi 2.700 de euro.

Protecţia demnitarilor prezenţi va fi asigurată de forţele speciale.

Darmanin s-a alăturat preşedintelui Paris 2024, Tony Estanguet, primarului Parisului, Anne Hidalgo, şi ministrului Sportului şi ministrului Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, Amélie Oudéa-Castéra, pentru a semna un document oficial.

Acesta urma să sublinieze "principiile directoare care distribuie responsabilităţile noastre pentru a asigura securitatea Ceremoniei", a explicat Darmanin.

"Vor fi Jocuri bine organizate în condiţii de securitate perfectă".

Se înţelege că o primă repetiţie a Ceremoniei de deschidere va avea loc probabil în luna iulie a acestui an, cu aproximativ 40 de ambarcaţiuni implicate pe râu.

Ceremonia de deschidere a Paris 2024 este programată pentru vineri, 26 iulie 2024.

În urmă cu un an, Darmanin a fost aspru criticat după ce a insistat că haosul de dinaintea finalei UEFA Champions League dintre Real Madrid şi Liverpool s-a datorat unor bilete false.

Spectatorii au rămas blocaţi în faţa Stade de France, iar o anchetă a condamnat ulterior măsurile luate de UEFA, de autorităţile stadionului şi forţele de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici