Cine va câştiga finala feminină de la Miami Open, Ashleigh Barty sau Bianca Andreescu?

Finala turneului feminin de tenis de la Miami le va opune sâmbătă seara pe britanica Ashleigh Barty, numărul mondial şi pe canadianca de origine română, Bianca Andreescu (9 WTA). Portalul wtatour.com a prefaţat meciul cu declaraţii şi o analiză a celor două finaliste.

2310 afișări
Imaginea articolului Cine va câştiga finala feminină de la Miami Open, Ashleigh Barty sau Bianca Andreescu?

Cine va câştiga finala feminină de la Miami Open, Ashleigh Barty sau Bianca Andreescu?

Este pentru prima dată când Barty, în vârstă de 24 de ani, şi Andreescu, în vârstă de 20 de ani, se confruntă într-un turneu WTA.

Ambele jucătoare sunt considerate a fi foarte bine înzestrate şi pregătite tactic. Ambele posedă abilitatea de a executa oricare lovitură, oricât de pretenţioasă, din manualul de tenis, şi au IQ-ul necesar pentru a construi jocul în cel mai potrivit fel cu putinţă, dat au şi creativitatea de a improviza şi de a rezolva problemele atunci când este nevoie.

Ashleigh Barty se află înaintea finalei la capătul unei serii de 11 victorii la Miami fiind prima dată în carieră când are oportunitatea de a-şi apăra un titlu obţinut anterior. Britanica revine impresionant la forma unui număr 1 mondial, jucând deja a doua finală, în doar patru turnee în care a participat în 2021, după ce a revenit, la capătul unui an de pauză forţată de o accidentare.

„Bianca a demonstrat în turneele mari că are abilitatea de a învinge şi cele mai puternice adversare şi ştiu că are un mod extrem de fizic de a se deplasa în jurul terenului”, a spus Barty pentru wtatour.com. „Are braţe foarte bune şi are opţiuni de lovire din ambele părţi.”, a mai completat australianca.

Canadianca Bianca Andreescu este considerată una dintre atracţiile turneelor WTA, în cel mai bun mod posibil. Adesea, nimic nu o scoate în evidenţă faţă de adversarul ei. Cu toate acestea, campioana US Open din 2019 are obiceiul de a deturna atenţia asupra sa la fiecare meci pe care îl joacă. Atât repertoriul său larg de lovituri, cât şi îndemnurile vocale cu care se încarcă, fac din ea vedeta spectacolului sportiv. Când e în formă, tenisul ei poate părea irezistibil.

Numerele confirmă acest lucru. De la începutul Indian Wells 2019, Andreescu a jucat 38 de meciuri. Douăzeci şi trei din ele au durat trei seturi, iar ea a câştigat 20 dintre acestea.

Anul acesta, apetitul lui Andreescu pentru emoţiile jocurilor în trei seturi nu a fost estompată. Ea a ajuns în 2021 la un total de 8 meciuri duse în decisiv, din care a câştigat 7, ultimele 4 fiind chiar la Miami Open, toate extrem de animate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici