Clubul de rugby Benetton Treviso l-a suspendat pe jucătorul care a făcut o glumă rasistă unui coleg

Clubul de rugby Benetton Treviso a anunţat joi că a suspendat unul dintre componenţi săi după ce un jucător de culoare al echipei a dezvăluit că a primit o banană drept cadou de Crăciun de la un coechipier, în cel mai recent act de rasism care afectează sportul italian.

376 afișări
Imaginea articolului Clubul de rugby Benetton Treviso l-a suspendat pe jucătorul care a făcut o glumă rasistă unui coleg

Clubul de rugby Benetton Treviso l-a suspendat pe jucătorul care a făcut o glumă rasistă unui coleg

Cherif Traore, care reprezintă de asemenea Italia la nivel naţional, a scris miercuri pe Instagram că unii jucători au râs când a deschis cadoul. Ulterior, el a spus că a acceptat scuze pentru cele întâmplate.

Clubul său a emis miercuri două declaraţii pe această temă, dar nu a lăsat să se înţeleagă că intenţionează să investigheze incidentul sau să ia măsuri împotriva jucătorului responsabil.

Joi, într-o schimbare de ton, clubul a emis o a treia declaraţie, în care a spus că procuratura naţională pentru sport va analiza cele întâmplate "pentru a proteja valorile fundamentale şi reputaţia jocului".

Aceasta a adăugat: "În acelaşi timp, Benetton Rugby a decis să suspende, ca măsură de precauţie, pe toată durata investigaţiilor procurorilor, unul dintre jucătorii săi".

Clubul nu a precizat numele jucătorului.

Benetton Treviso a declarat că va fi de competenţa anchetatorilor federali să impună orice sancţiuni sportive sau administrative.

Traore s-a născut în Guineea, dar trăieşte în Italia de la vârsta de şapte ani. El a scris pe Instagram că, în mod normal, nu reacţionează la "glumele rasiste" pentru a nu-şi face duşmani.

"Am decis să nu tac de data aceasta pentru a mă asigura că astfel de episoade nu se vor mai repeta", a spus el, adăugând că un astfel de comportament ar fi "condamnat serios în afara Italiei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici