Cluburile vor putea transfera un jucător extracomunitar fără selecţii la echipa naţională

Comitetul Executiv al FRF a modificat, joi, regula jucătorilor extracomunitari din Liga I, astfel că unul dintre cei trei fotbalişti din afara UE care pot fi transferaţi de o echipă va fi exceptat de la condiţia privind selecţiile la echipa naţională a ţării din care provine.

155 afișări
Imaginea articolului Cluburile vor putea transfera un jucător extracomunitar fără selecţii la echipa naţională

Cluburile vor putea transfera un jucător extracomunitar fără selecţii la echipa naţională

"Aprobă cu unanimitate de voturi propunerea LPF cu privire la modificarea art. 19.10 lit.c din ROAF cu amendamentul că pentru unul din cei trei jucători extracomunitari nu se aplică nicio restricţie pentru a fi inclus în lotul de 25 al echipei", informează site-ul oficial al FRF.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat că solicitarea de modificare a venit din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. "Regula jucătorilor extracomunitari din Liga I s-a modificat, vom avea doi jucători extracomunitari care vor fi condiţionaţi de prezenţa la echipele lor naţionale şi unul care nu va avea nicio restricţie. Propunerea a venit din partea cluburilor din Liga I, mai exact a LPF", a spus Burleanu.

Iniţial, toţi cei trei jucători extracomunitari care puteau fi transferaţi de o echipă în Liga I trebuiau să aibă minimum trei selecţii la echipa naţională a ţării din care provin, în ultimele 12 luni.

Răzvan Burleanu a anunţat că FRF a semnat un parteneriat cu Federaţia Daneză de Fotbal. "FRF a încheiat un acord de parteneriat cu Federaţia Daneză de Fotbal pe trei paliere: fotbalul de masă, pregăriea antrenorilor şi medicina sportivă", a explicat oficialul FRF.

De asemenea, Comitetul Executiv a votat, joi, în unanimitate, susţinerea lui Michel Platini la alegerile pentru preşedinţia FIFA. "În unanimitate, Comitetul Executiv al FRF a decis susţinerea lui Michel Platini pentru funcţia de preşedinte al FIFA", a adăugat Burleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici