CM 2018 | Naţionala de fotbal a Rusiei, acuzată de dopaj: Trebuie să facă teste mai amănunţite

Evoluţiile foarte bune ale naţionalei Rusiei (5-0 cu Arabia Saudită şi 3-1 cu Egipt) la Cupa Mondială trezesc suspiciuni la cel mai înalt. Travis Tygart, şeful agenţiei anti-drog din Statele Unite, a lansat, duminică, un atac direct asupra ruşilor.

1903 afișări
Imaginea articolului CM 2018 |  Naţionala de fotbal a Rusiei, acuzată de dopaj: Trebuie să facă teste mai amănunţite

CM 2018 | Naţionala de fotbal a Rusiei, acuzată de dopaj: Trebuie să facă teste mai amănunţite

Între Rusia şi Statele Unite ale Americii există un război deschis pe seama problemelor de dopaj din ţara lui Vladimir Putin, iar totul a culminat cu interzicerea ex-sovieticilor la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, după ce s-a descoperit că Moscova gira tacit un sistem de dopaj în masă în care erau implicaţi peste 1.000 de sportivi, printre care şi fotbalişti.

"Rusia nu ar trebui să găzduiască Mondialul! E clar că ei încalcă regulile. Sunt mulţi oameni frustraţi din această cauză, dar e prea târziu pentru a mai face ceva în privinţa asta. Dar măcar trimitem un mesaj sporivilor curaţi. Jucătorii ruşi ar trebui supuşi unor teste de mai mare acurateţe. O creştere atât e bruscă a prestaţiilor acestora are nevoie de o monitorizare atentă pentru a garanta publicului corectitudinea competiţiei", a spus şeful USADA (Agenţia Americană Anti-Drog).

În timp ce americanii îşi fac griji că ruşii ar putea fenta sistemul anti-doping la turneul pe care-l organizează, englezii de la The Guardian au încercat să afle de la FIFA dacă există probleme cu vreun jucător care participă la Campionatul Mondial. Iar forul mondial a răspuns scurt: "Nu există suficiente probe care să ducă la deschiderea unei anchete împotriva unui jucător sau a unei echipe", s-a rezumat să transmită FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici