Cosmin Bărcăuan, despre viaţa de fotbalist: Dacă faci ce îţi place, sacrifici tot, familie, părinţi

Cosmin Bărcăuan (40 de ani) a jucat la cel mai înalt nivel în România, dar şi în Europa, acolo unde a făcut câteva meciuri de poveste cu Şahtior Doneţk, în Liga Campionilor. Chiar în faţa marilor Ronaldinho şi Messi, dar mulţi nu ştiu cum au stat lucrurile în complexitatea lor.

322 afișări
Imaginea articolului Cosmin Bărcăuan, despre viaţa de fotbalist: Dacă faci ce îţi place, sacrifici tot, familie, părinţi

Cosmin Bărcăuan, despre viaţa de fotbalist: Dacă faci ce îţi place, sacrifici tot, familie, părinţi

A trecut prin momente dificile, cu antrenamente infernale, cantonamente lungi de o lună şi a fost nevoit să stea departe de familie, pentru că a ales calea fotbalului. Într-o discuţie cu ProSport, fostul fundaş a dezvăluit ce a trăit în zecii de ani de carieră şi cum a reuşit să treacă peste. ”Nu pot să spun că am avut vreun regret în carieră. Poate că m-am lăsat cam devreme, poate că mai puteam, dar am decis să îmi închei cariera şi să îmi întemeiez o familie. Poate mai puteam un an-doi.

Un fotbalist nu are viaţă de familie, e sacrificată. Mai mult stai în cantonamente decât cu familia. Cel mai lung a fost de 30 de zile. Eram cu Craiova la retrogradare. Am ratat şi zilele de naştere ale copiilor mei. Şi sărbători. Dacă jucam în campionat, nu puteam să merg la familie în Grecia. Sunt multe momente pe care le pierzi. Sacrifici tot. Dacă faci ce îţi place, sacrifici tot, familie, părinţi. Viaţa ta e să joci fotbal, dacă vrei. Dacă nu, poţi să stai în altă parte”, şi-a început discursul Cosmin Bărcăuan, care nu s-a ferit să răspundă unei întrebări legate de vicii.

”Da, normal. Am fost un jucător căruia i-a plăcut viaţa în afara terenului, dar am fost un jucător care a doua zi dădea totul. Chiar dacă am avut o noapte pierdută. Eram un om care mai fuma, dar eram acelaşi jucător. Dacă noaptea eram primul şi la antrenamente eram primul. Nu se vedea diferenţa. Nu voiam să las nimănui impresia că nu dau 100%”.

Cele mai importante echipe la care a evoluat Bărcăuan, în România, au fost Dinamo şi Craiova. Cu ”câinii” a reuşit să câştige un campionat (2004) şi două Cupe ale României (2003 şi 2004). În afară, fostul fotbalist s-a făcut remarcat la Şahtior, alături de care a jucat în Liga Campionilor şi a câştigat două campionate (2005 şi 2006) şi o Supercupă a Ucrainei (2006).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici