Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor. Este prima femeie care a escaladat cel mai înalt vulcan din Antarctica - VIDEO

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, informează site-ul oficial al World Records Academy.

3738 afișări
Imaginea articolului Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor. Este prima femeie care a escaladat cel mai înalt vulcan din Antarctica - VIDEO

Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor. Este prima femeie care a escaladat cel mai înalt vulcan din Antarctica

Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o înălţime de 4.285 metri, în prima expediţie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) şi Scott Woolams (SUA), informează World Records Academy.

"Ştiam că suntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta şi mai bine, atunci când ne căutam cel mai bun drum spre vârf", a declarat Crina după coborâre, fiind citată de site-ul Academiei.

Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica şi face parte din "Cele şapte vârfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit şi cel mai tânăr alpinist din lume şi prima femeie din lume care a încheiat circuitul celor şapte cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente.

Născută la Râşnov, Crina Coco Popescu este pasionată de alpinism de la vârsta de 6 ani, când a început aventurile montane, alături de tatăl său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici