CM 2022   Croaţia elimină Japonia la lovituri de departajare şi merge în sferturile de finală la Cupa Mondială. În premieră pentru o ţară islamică, "Miss Croaţia" s-a fotografiat cu suporterii qatarezi în ciuda ţinutei "indecente"

Croaţia s-a calificat luni în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, învingând Japonia la lovituri de departajare. Cele două echipe terminaseră la egalitate după 120 de minute de joc (1-1). Livakovic a apărat trei lovituri de departajare, croaţii câştigând cu 3-1 la penalty-uri.

1716 afișări
Imaginea articolului Croaţia elimină Japonia la lovituri de departajare şi merge în sferturile de finală la Cupa Mondială. În premieră pentru o ţară islamică, "Miss Croaţia" s-a fotografiat cu suporterii qatarezi în ciuda ţinutei "indecente"

Hepta

UPDATE - În centrul atenţiei s-a aflat şi fosta Miss Croaţia din 2016, Ivana Knoll care a venit îmbrăcată provocator într-o rochie decoltată şi cu buricul expus, dar şi cu o fundiţă pe păr, toate cu carourile drapelului croat. Câţiva suporteri qatarezi îmbrăcaţi în costume tradiţionale s-au fotografiat cu ea, fără să pară indispuşi sau ofensaţi de costumul provocator al fotomodelului. 

Zvonul că qatarezii ar fi raportat-o la autorităţi ar putea să nu fie adevărat. 

În premieră,  pe un stadion public dintr-o ţară islamică şi pentru prima oară în istorie, o femeie îmbrăcată neadecvat este bine primită în ciuda legilor musulmane. 

 

Ştirea iniţială - Japonia a trecut repede peste tatonare şi în minutul 3 Shogo Taniguchi a trimis cu capul puţin pe lângă poartă.

Croaţii au replicat peste doar 5 minute, fiind necesară intervenţia in extremis a portarului Shuichi Gonda, care a respins şutul puternic din careu al lui Ivan Perisic.

Meciul a intrat într-o perioadă lungă de uzură, fără faze importante de poartă, până în minutul 41, când Daichi Kamada a pătruns în careu şi a şutat din poziţie ideală, dar peste transversală.

Daizen Maeda a deschis scorul în minutul 43, după o fază lucrată, plecată dintr-o lovitură liberă, urmată de o centrare deviată în faţa porţii, de unde atacantul lui Celtic Glasgow a înscris fără probleme.

Faza a fost vizată de o analiză VAR, care a certificat destul de repede validitatea golului.

La 10 minute de la reluare, Dejan Lovren a trimis o pasă lobată în careu spre Ivan Perisic, care l-a depăşit în săritură pe fundaşul advers şi a înscris cu capul de la 12-13 metri la colţul lung, în ciuda eforturilor portarului Gonda (1-1, min. 55).

A urmat o nouă periodă de joc lipsită de emoţii, cu două excepţii, ambii portari reuşind să-şi salveze echipa de la primirea golului.

În minutul 58, Dominik Livakovic a intervenit la şutul bun al Wataru Endo, scoţând în corner, de sub bară, fiind imitat apoi de Gonda, care nu s-a lăsat învins de Luka Modric, al cărui execuţie se îndrepta spre vinclu, când portarul japonez a respins în ultimă instanţă.

În ultima jumătate de oră cele două echipe au jucat prudent, ducând meciul în reprizele de prelungiri.

Primele 15 minute de prelungiri au consemnat o singură fază de poartă, şutul puternic din marginea careului trimis de Kaoru Mitoma fiind parat de Dominik Livakovic.

Repriza a doua de prelungiri a fost dominată teritorial de croaţi, ale căror baloane trimise în faţa porţii au fost anihilate de defensiva japoneză.

Sporadic, au încercat şi japonezii să se apropie de poarta, dar fără niciun efect.

În ultimul minut de joc Lovro Majer a interceptat o minge şi a şutat din afara careului, însă la un metru pe lângă poartă.


La loviturile de departajare, Livakovic a apărat primele două execuţii ale lui Minamino şi Mitoma, în timp ce croaţii au marcat prin Vlasic şi Brozovic (0-2).

Takuma Asano a marcat primul gol de la punctul cu var, pentru japonezi, în timp ce Livaja a nimerit bara şi era 1-2, după 3 serii de lovituri.

Livakovic a mai parat şi a treia oară, reuşita lui Pasalic consfinţind calificarea Croaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici