CSA Steaua înfiinţează o secţie de sporturi paralimpice

CSA Steaua anunţă, miercuri, înfiinţarea unei secţii de sporturi paralimpice, în care se vor antrena veteranii de război răniţi în teatrele de operaţii, în vederea participării la Jocurile Invictus.

188 afișări
Imaginea articolului CSA Steaua înfiinţează o secţie de sporturi paralimpice

CSA Steaua înfiinţează o secţie de sporturi paralimpice

"Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a dispus completarea regulamentului intern de funcţionare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, cu reglementări care să asigure condiţiile necesare antrenării veteranilor răniţi în teatrele de operaţii, ce urmează să participe la jocurile paralimpice «Invictus». Astfel, alături de secţiile tradiţionale care funcţionează în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti începând cu anul 1947 şi de secţiile nou înfiinţate, în certificatul de identitate sportivă al clubului va fi înregistrată şi o secţie destinată sporturilor paralimpice", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Prin acest demers, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti se aliniază cu marile cluburi de pe plan european şi mondial, care includ sporturile paralimpice în activitatea lor, precizează comunicatul, oferind ca exemplu FC Barcelona, care, în cadrul secţiilor de sporturi amatoare din compunerea sa, are o secţie paralimpică de baschet în scaun cu rotile (wheelchair basketball).

Invictus Games este o competiţie internaţională, patronată de Fundaţia Regală a ducelui şi ducesei de Cambridge, a prinţului Harry şi a Ministerului Apărării din Marea Britanie, la care participă militari răniţi în teatrele de operaţii.

"Iniţiativa participării la aceste jocuri aparţine militarilor constituiţi în grupul Invictus, care, promovând ideea de voluntariat, au realizat Ştafeta veteranilor, pe ruta Bucureşti-Carei, de Ziua Armatei României, Triatlonul veteranilor, de Ziua Veteranilor, şi ştafeta Stele pentru veterani, cu prilejul Zilei Naţionale a României", se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici