CSM Bucureşti a CÂŞTIGAT Cupa Challenge la handbal masculin/ Ionuţ Ramba, unul dintre liderii defensivei: Este un sezon salvat!

CSM Bucureşti a oprit trofeul Cupei Challenge în România, după ce a învins Madeira Andebol SAD în partida retur cu 26-20. În tur, scorul a fost egal, 22-22.

369 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti a CÂŞTIGAT Cupa Challenge la handbal masculin/ Ionuţ Ramba, unul dintre liderii defensivei: Este un sezon salvat!

CSM Bucureşti a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin

CSM Bucureşti nu a prins un sezon grozav, a ratat finala mare în Liga Naţională, a fost şi în afara turneului Final Four, ca să nu mai amintim de eşecurile la feminin, astfel că obţinerea trofeului în Cupa Challenge a devenit obiectivul de „salvare”.

Întorşi cu rezultat pozitiv din Madeira, „tigrii” au intrat foarte motivaţi în teren, iar cu o apărare bine aşezată, destul de compactă, au luiat avans chiar din debutul jocului. Atacul a găsit uneori greu soluţii prin apărarea avansată până la centru a formaţiei portugheze, dar defensiva a produs câteva golurui uşoare pe contraatac şi faza a doua, astfel că CSM s-a desprins la 8-1 (min. 19). Într-o atmosferă destul de liniştită, într-o sâmbără după-amiază, reprezentanta României a dat senzaţia că defilează, iar după ce a atins şi difereţa de opt goluri, 12-4 (min. 26), a intrat la cabine cu 16-9.

După pauză, gazdele au intrat destul de relaxate, Madeira a marcat cinci goluri la rând, iar finala, sala, tot ce a mişcat în jurul acestei întâlniri s-au animat. Psihologic, adversarii au câştigat multă încredere şi au oferit mari emoţii taberei CSM Bucureşti până spre minutul 50, când diferenţa a jonglat între 2-3 goluri

Spre final, Paulo Pereira a betonat apărarea până şi la nivelul extremelor, unde a trimis doi pivoţi. În atac, fraţii Esteki au deblocat jocul ca-n vremurile bune de la Dinamo şi au făcut diferenţa. CSM Bucureşti a luat din nou avans, de această dată decisiv. La sfârşitul celor 60 de minute, reprezentanta României s-a impus cu 26-20, iar băieţii termină sezonul cu un obiectiv îndeplinit.

CSM Bucureşti – Madeira Andebol SAD 26-20 (16-9)

Krupa, Maggaiz – portari; Texeira 4, S. Esteki 5, Militaru, Georgievski 4, Grigore, Rotaru 6, Şomlea, Vrazalic, Ramba, A. Esteki 5, Onyejekwe, Bera, Pozzer, Mănescu 2. Antrenor: Paulo Pereira

Silva, Capdeville, Hugo – portari; Lima 1, Soares 1, Martins, Ribeiro 5, Santos 4, Landim, Antonio Nogueira 3, Sousa, Miranda 1, Semedo 5, Peneda, Pereira. Antrenor: Paulo Fidalgo

Interviu cu Ionuţ Ramba după câştigarea Cupei Challenge cu CSM Bucureşti: Este un sezon salvat!

CSM Bucureşti a câştigat Cupa Challenge la handbal masculin, rezultat care a venit ca o descătuşare după un sezon dificil. Ionuţ Ramba, unul dintre liderii defensivei, a vorbit cu ProSport despre cum a trăit returul cu Madeira (scor 26-20) şi ce reprezintă acest succes.

„A fost o finală mult aşteptată pentru noi, ne bucurăm că am câştigat trofeul în faţa propriilor suporteri. Am câştigat Cupa Challenge fără înfrângere, era un obiectiv pentru noi. Personal, mi-am dorit să o câştig încă o dată, pentru că acum 3 ani am reuşit acelaşi lucru şi cu HC Odorhei”, declară Ionuţ Ramba.

Reporter: A avut acelaşi gust victoria?

Ramba: DA! Paradoxal, am jucat tot împotriva unei echipe din Portugalia. Cred că au o problemă cu noi în finală. Şi Turda a avut o finală cu o echipă portugheză, dar Sporting a fost o echipă mult mai bună în acel an. Mă bucur că am reuşit să aducem acest trofeu în Bucureşti, este un succes şi pentru România, nu doar pentru CSM Bucureşti.

Reporter: Aţi făcut meciul mai palpitant în repriza secundă, după o primă repriză care a fost la discreţia voastră. Ce s-a întâmplat?

Ramba: Am avut o repriză foarte bună, o apărare agresivă şi compactă, de asta am şi făcut diferenţa. La începutul reprizei a doua ne-am relaxat, i-am lăsat să revină în joc, ne-au pus foarte multe probleme şi au ajuns la două goluri. Acolo a fost un moment critic, au avut şansa să ajungă şi la un gol, dar ne-am redresat la timp şi am reuşit să luăm apoi iar un avans liniştitor.

Reporter: Aţi ratat finala campionatului, Cupa României, salvează acest trofeu sezonul vostru?

Ramba: Nu sunt mulţumit de ce s-a întâmplat pe plan intern, îmi doream minimum finala în Liga Naţională, dar nu avem ce să mai facem. Ne-am confruntat şi cu multe accidentari pe final de sezon. Am îndeplinit un obiectiv, mai avem, o finală mică pentru o medalie de bronz, este un sezon salvat. Mergem la Turda să ne recuperăm jocul pierdut acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici