Cupa Mondială de Sărituri în apă de la Tokyo – un nou test reuşit în vederea susţinerii Jocurilor Olimpice

Organizatorii Cupei Mondiale de Sărituri în apă de la Tokyo au anunţat vineri „reuşita” evenimentului, după implementarea de contramăsuri stricte COVID-19, pentru cei peste 400 de participanţi. Concursul a fost considerat şi un test pentru Jocurile Olimpice.

123 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială de Sărituri în apă de la Tokyo – un nou test reuşit în vederea susţinerii Jocurilor Olimpice

Evenimentul a fost considerat ca o repetiţie generală pentru aducerea sportivilor la Jocurile Olimpice în condiţiile pandemiei. Cupa Mondială de Sărituri în apă, desfăşurată în perioada 1-6, mai la Tokyo Aquatics Center, s-a derulat ca un eveniment de testare, pentru olimpiada din vară.

Această Cupă Mondială, precum şi două meciuri amicale de volei dintre Japonia şi China, care a avut loc pe 1 şi 2 mai, au fost primele evenimente din acest an la care au participat sportivi din afara Japoniei.

"Pe parcursul celor şase zile de competiţie de la această Cupă Mondială (la care au participat 224 de sportivi din 46 de naţiuni), au fost instituite contramăsuri stricte COVID-19, pentru a asigura sănătatea şi protecţia tuturor celor care participă la eveniment", au declarat într-un comunicat comun, Comitetul de organizare Tokyo 2020 şi Federaţia Internaţională de Înot, FINA.

„Toţi participanţii au respectat pe deplin măsurile în vigoare, iar FINA şi Tokyo 2020 le apreciază cu adevărat eforturile”, se spune în declaraţie.

La intrarea în Japonia a fost găsit un singur caz pozitiv COVID-19, la un oficial al uneia din echipe. Persoana a fost imediat pusă în carantină şi nu au fost identificate contacte apropiate de către autorităţile japoneze, se arată în declaraţie.

În total, au fost 438 de participanţi, inclusiv sportivi, antrenori şi oficiali ai echipei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici