Darren Cahill: Rolul meu este ca Simona Halep să devină şi mai bună ca jucătoare de tenis

Antrenorul Darren Cahill a declarat, joi seară, că scopul său este ca Simona Halep să-şi îmbunătăţească jocul, apreciind că jucătoarea română este admirată de fani din întreaga lume pentru felul ei de a lupta pe teren.

704 afișări
Imaginea articolului Darren Cahill: Rolul meu este ca Simona Halep să devină şi mai bună ca jucătoare de tenis

Darren Cahill: Rolul meu este ca Simona Halep să devină şi mai bună ca jucătoare de tenis

"Este a doua oară când sunt aici, am mai fost înainte de French Open în acest an. Bucureştiul este un oraş frumos, oamenii sunt minunaţi. Am făcut nişte antrenamente la munte şi acum ne pregătim aici. Totul decurge bine, o cunosc destul de bine pe Simona. Ne cunoaştem din ianuarie, când am urmărit-o la antrenamente şi la meciurile de la Australian Open. Prin programul Adidas, lucrăm împreună de nouă luni, îmi ştie tehnicile, şi ce fel de aşteptări am de la jucători, ea munceşte din greu. Anul viitor va fi unul minunat. Este clar că Serena este cea mai bună din lume în acest moment, dar mai sunt mai multe sportive în spatele ei, de aceea Simona trebuie să muncească mult, să fie tot mai bună. În tenis singurul lucru pe care îl poţi controla este cât de mult munceşti, cât de mult încerci când eşti pe teren. Scopul meu este să-şi îmbunătăţească jocul, asta este treaba mea şi dacă nu se întâmplă aşa ceva, atunci este vina mea", a declarat Cahill.

Darren Cahill a afirmat că Simona Halep este admirată de fanii din întreaga lume pentru felul în care luptă. "Simona este o persoană minunată, atât în teren cât şi în afara lui. Are o inimă mare şi cred că de asta oamenii, nu doar din România, ci din întreaga lume, o admiră, o urmăresc cu plăcere. Le place stilul ei de a juca, felul în care luptă. A făcut lucruri remarcabile în ultimii 3-4 ani şi sperăm ca în 2016 să continue să-şi îmbunătăţească jocul, să facă încă un pas înainte şi să ajungă în poziţia de a câştiga turnee mari", a precizat Cahill.

Cahill crede că Halep trebuie să fie foarte bine pregătită pentru a putea câştiga un Grand Slam: "Scopul nostru este să o pregătim cât de bine putem, să fim siguri că va presta cel mai bun tenis... Pentru a câştiga un Grand Slam trebuie să fii pregătit, să fii sănătos, trebuie să câştigi şapte meciuri în faţa a şapte adversari puternici şi ma ai nevoie şi de un pic de noroc. De asta cred că Serena a obţinut anul trecut rezultate incredibile, deoarece deşi nu a prestat cel mai bun tenis. Un turneu major nu poate fi câştigat decât cu muncă multă. Eu vreau să mă asigur că va câştiga un turneu major şi de aceea muncim la aspectele pe care le stăpâneşte foarte bine".

Darren Cahill participă la Gala Tenisului Românesc, unde mai sunt prezenţi printre alţii Simona Halep, Horia Tecău, omul de afaceri Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici