Delegaţia României de la JOCURILE OLIMPICE de la Londra a revenit la Bucureşti

Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, luni, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.

1062 afișări
Imaginea articolului Delegaţia României de la JOCURILE OLIMPICE de la Londra a revenit la Bucureşti

Delegaţia României de la JOCURILE OLIMPICE de la Londra a revenit la Bucureşti

Sportivii români au fost aşteptaţi pe pista Aeroportului Henri Coandă de preşedintele ANST, Carmen Tocală.

Primele care au coborât din avion au fost gimnastele, însoţite îndeaproape de antrenorii Bellu şi Bitang. Apoi au urmat componenţii echipei de polo, fetele de la spadă, care erau încă afectate de rezultatele dezamăgitoare obţinute, şi restul delegaţiei. De altfel, spadasinele au părăsit imediat incinta Salonului Prezidenţial, nedorind să mai zăbovească la aeroport.

În incinta salonului a fost forfotă mare, concurenţii de la Londra fiind aşteptaţi de rude, prieteni şi oficiali ai federaţiilor. Sute de buchete de flori de toate mărimile, culorile şi sortimentele erau împărţite în stânga şi-n dreapta, indiferent dacă sportivii obţinuseră sau nu vreo medalie la întrecerea supremă. Îmbrăţişările şi felicitările au fost la ordinea zilei, iar salonul oficial al aeroportului s-a dovedit a fi neîncăpător pentru sutele de persoane prezente.

Cele mai multe flori le-a primit campioana olimpică de la sărituri, Sandra Izbaşa, care la un moment a devenit copleşită de numărul mare de buchete pe care le ţinea în braţe. Gimnasta a fost solicitată pentru interviuri din toate părţile, la care răspundea cu multă răbdare.

Răzvan Martin, medaliatul cu bronz din concursul de haltere, se simţea stingher, ţinea florile în braţe şi nu ştia încotro să o ia. Până la urmă, după ce a dat un interviu pentru un post de televiziune, a părăsit Salonul Prezidenţial în aceeaşi notă de discreţie.

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, îmbrăcată într-un compleu albastru închis, a împărţit flori tuturor oficialilor care aveau însemnele COSR. Aceasta se plimba prin Salonul Prezidenţial cu peste 15 buchete de flori în braţe.

În aeronava cu care au revenit sportivii români s-a aflat şi premierul Victor Ponta, care a plecat vineri la Londra, pentru a asista la mai multe competiţii şi la închiderea Olimpiadei.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la Munchen, când au fost câştigate trei medalii de aur.

La JO de la Beijing, din 2008, bilanţul delegaţiei României a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi trei de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici