Doroftei va discuta cu Szabo şi Petrache şi ar putea reveni asupra deciziei de a demisiona

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, miercuri, că ar putea reveni asupra deciziei de a demisiona din funcţie în urma unei discuţii cu ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi cu preşedintele COSR, Alin Petrache.

50 afișări
Imaginea articolului Doroftei va discuta cu Szabo şi Petrache şi ar putea reveni asupra deciziei de a demisiona

Leonard Doroftei (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Au fost doi ani în care am reuşit să readucem boxul românesc pe locul pe care îl pierduse. La venirea mea, visam să facem parte din AIBA, acum visăm la medalii mondiale şi olimpice. Situaţia s-a remediat, doar în acest an s-au cucerit 15 medalii la competiţiile internaţionale, cum nu s-a întâmplat de multă vreme. Am crezut că misiunea mea s-a încheiat şi e timpul să plec", a spus Doroftei.

Leonard Doroftei a afirmat că în ultimele două zile a fost sunat de foarte multă lume din boxul românesc, care îi solicită să continue munca la federaţie. "Ce n-am ţinut cont, a fost faptul că există mulţi oameni din box care sunt alături de mine, pe care nu-i pot dezamăgi. De două zile m-au sunat mulţi, din toată ţara, care îmi cer să rămân în fruntea federaţiei. Mă voi duce să vorbesc cu doamna ministru şi cu preşedintele COSR, să le spun ce îmi propun, ce proiecte am. Dacă dânşii îmi acordă credit, o să merg mai departe. După aceea voi cere girul celor din box, de la care vreau să ştiu exact ce aşteptări au şi ce vor de la mine. Poate vor să stau la costum şi la cravată. N-am niciun interes, n-am zis că plec doar ca să se pluseze la salariu", a completat Doroftei.

De asemenea, Doroftei a refuzat să comenteze divergenţele cu o parte dintre oficialii federaţiei, el fiind dezamăgit de faptul că nu a putut participa la Congresul AIBA din Coreea de Sud. Totodată, Doroftei a refuzat să delege dreptul la vot secretarului general al federaţiei, Viorel Sima, prezent la întrunire.

Leonard Doroftei se află la conducerea FR de Box din 23 noiembrie 2012. El declara, luni, agenţiei MEDIAFAX, că în proporţie de 99 la sută s-a decis să demisioneze din funcţia pe care o ocupă, precizând că doreşte să se dedice unei cariere de antrenor.

Fostul campion mondial WBA a mai intenţionat să demisioneze de la conducerea federaţiei, în septembrie, după un conflict cu vicepreşedintele Vasile Câtea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici