Dragomir, îngrijorat că echipa naţională a primit din nou patru goluri într-un meci

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că este îngrijorat de rezultatul şi de jocul echipei naţionale a României din amicalul cu Polonia (scor 1-4), al treilea meci din ultimele şase luni în care primeşte patru goluri după partidele cu Slovenia (scor 3-4) şi Olanda (1-4).

117 afișări
Imaginea articolului Dragomir, îngrijorat că echipa naţională a primit din nou patru goluri într-un meci

Dragomir, îngrijorat că echipa naţională a primit din nou patru goluri într-un meci (Imagine: Costantin Vladescu / MediafaxFoto)

Întrebat dacă este un motiv îngrijorare faptul că meciul cu Polonia este al treilea în care prima reprezentativă încasează patru goluri, Dragomir a răspuns: "Din punctul meu de vedere ar trebui să fie. Dar din punctul lor de vedere am văzut că... pe unii i-au deranjat numai golurile", făcând referire la selecţionerul Victor Piţurcă şi la oficialii FRF.

Dragomir este de părere că postul lui Victor Piţurcă poate fi în pericol dacă România ratează calificarea la CM 2014. "Contractul lui Piţurcă nu a fost văzut de Comitetul Executiv al FRF şi nici discutat de Comitetul Executiv. Cu toate că aceste contracte de muncă nu sunt şi nu pot fi confidenţiale. Dar noi, Comitetul Executiv, nu am luat act de clauzele contractuale. În schimb, Mircea Sandu a fost mandatat de Comitetul Executiv să încheie acest contract cu Piţurcă. Nu am fost curios, eu în calitatea mea puteam să mă uit în contract, dar nu am fost. Domnul Piţurcă are un contract stabil şi nu trebuie să îi fie frică de nimic decât numai dacă naţionala nu se califică la CM. Nu la europene, la mondiale. Pentru că atunci începe presa să facă valuri, iar nemulţumiţii sunt mulţi. Obiectivul nu îl face antrenorul şi nici preşedintele FRF. Îl face Comitetul Executiv, care conduce federaţia între cele două Adunări Generale. Echipa naţională nu e a lor (n.r. - Victor Piţurcă şi Mircea Sandu), e a ţării. Iar din insucces în insucces nu te poţi duce. Eu am spus că dacă nu se califică la CM sunt puţine valuri. S-ar putea şi atunci ca Piţurcă să nu păţească nimic, dar o dată cu plecarea domnului Mircea Sandu se schimbă multe lucruri la federaţie", a spus Dragomir.

El a menţionat totuşi că echipa naţională are nevoie de linişte până la partida cu Ungaria, programat la 22 martie în cadrul preliminariilor CM 2014. "Din punct de vedere al onoarei, în frunte cu Mircea Sandu, cu mine, şi toţi, dacă ne bat ungurii ar trebui să ne luăm viteză. Aşa am spus. Dar eu ce vină am? Ce, răspund eu de naţională? Am bătut şaua ca să înţeleagă măgarii. Dar nu trebuie să ne luăm după amicalul ăsta (n.r. - cu Polonia). Suntem noi acizi aşa cu Piţi, dar trebuie lăsat în pace şi la meciul cu Ungaria putem să judecăm. Până atunci îi lăsăm în pace, să aibă linişte", a afirmat preşedintele LPF.

Selecţionerul Victor Piţurcă nu este apărat în ultimul timp de nimeni deoarece este "simpatizat" de toată lumea, susţine cu ironie Dumitru Dragomir. "Eu i-am tot luat apărarea lui Piţurcă. Aţi mai auzit pe cineva, inclusiv pe Mircea Sandu, să îi ia apărarea lui Piţurcă de când a dispărut vocea care îl apăra, Mitică Dragomir? Să îmi spuneţi unul singur care a vorbit la superlativ de Piţurcă în ultimul an. În afară de Mitică Dragomir când era goarna federaţiei. Faptul că nu îi mai ia nimeni apărarea denotă că este «simpatizat» de toată lumea. Inclusiv de presă. Pe el însă îl doare în bască, în cozorocul de la pălărie", a precizat el.

În opinia lui Dumitru Dragomir, dacă România reuşeşte calificarea trebuie felicitaţi toţi oamenii implicaţi, nu numai selecţionerul Victor Piţurcă. "Dacă se califică naţionala ar trebui să fie felicitaţi toţi, nu numai el (n.r. - Piţurcă). Dacă obţine calificarea ce, a făcut Piţurcă altceva decât meseria lui? Asta e meseria lui. Liga ar putea să cumpere o căruţă de flori de la piaţa de flori, şi să împodobim autobuzul ăla (n.r. - autocarul naţionalei). O şampanie aş da şi eu dacă se obţine calificarea, chiar lui Piţurcă. Şi l-aş mai lăuda o dată", a precizat el.

Absenţa lui Adrian Mutu din lotul primei reprezentative este o eroare, afirmă Dragomir. "O mare eroare. Mutu e Mutu şi acum pentru calificarea la mondiale era nevoie ca de aer de el. Mai ales că Mutu iar e în creştere. Mutu e fotbalist, cât îl ţin puterile este tare", a mai spus Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF i-a transmis La Mulţi Ani lui Gheorghe Hagi care, marţi, a împlinit 48 de ani. "La Mulţi Ani lui Gică Hagi, să fie sănătos, fiul lui să ajungă mare fotbalist şi el să scoată banii pe care i-a băgat în echipa asta frumoasă pe care a clădit-o. O să îi trimit un cadou, nu spun ce, treaba mea", a menţionat oficialul Ligii.

El a adăugat că în viitor îl vede pe Gheorghe Popescu preşedinte la FRF şi pe Gheorghe Hagi selecţioner al primei reprezentative. "Şi pe Gică Popescu şi pe Hagi îi sprijin la preşedinţia federaţiei. Şi la preşedinţia LPF îi sprijin, dar după ce plec eu. Dar nu cred, ei sunt de mai sus, nu sunt de Ligă. Aici, la Ligă, vine un patron şi şterge podelele cu tine de fugi şi din ţară. Dar văd un cuplu Popescu - Hagi ca preşedinte şi selecţioner. Eu asta văd în viitor, Popescu preşedinte şi Hagi antrenor. Iar Dan Petrescu să fie cu ei acolo, că e prietenul lor. Am înţeles că domnul Mircea Sandu se retrage şi Popescu va candida", a precizat Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici