Duşa: CSA Steaua îşi va premia medaliaţii de la Jocurile Europene cu 50% din suma acordată de COSR

Ministrul Apărării Mircea Duşa a anunţat, miercuri, că gruparea CSA Steaua îi va premia pe sportivii militari, care au câştigat medalii la Jocurile Europene de la Baku recent încheiate, cu 50 la sută din suma acordată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

195 afișări
Imaginea articolului Duşa: CSA Steaua îşi va premia medaliaţii de la Jocurile Europene cu 50% din suma acordată de COSR

Duşa: CSA Steaua îşi va premia medaliaţii de la Jocurile Europene cu 50% din suma acordată de COSR (Imagine: Shutterstock)

Conform legii, medaliaţii de la Jocurile Europene sunt premiaţi de COSR după cum urmează: medalia de aur - 15.000 de lei, medalia de argint - 9.000 de lei, medalia de bronz - 6.000 de lei. De asemenea, legislaţia în vigoare permite dublarea sumelor acordate medaliaţilor.

"Imediat ce premierea va fi făcută de COSR vom face şi premierea din partea CSA Steaua şi a Armatei Române. Noi alocăm, conform legii, 50 la sută din suma acordată de COSR. Am discutat cu doamna ministru Gabriela Szabo şi mi-a spus că reprezentanţii COSR vor face repede acest lucru şi sigur că în următoarea zi sportivii vor primi şi premiile în bani din partea Ministerului Apărării şi Clubului Steaua", a declarat Mircea Duşă, care i-a primit, miercuri, la sediul MApN, pe cei şapte sportivi legitimaţi la CSA Steaua care au câştigat medalii la Baku.

Ministrul le-a înmânat câte o plachetă sportivilor şi a anunţat că pentru moment nu va face avansări în grad. "Avansările în grad s-au făcut destul de recent şi nu putem în fiecare zi avansări în grad. Domna maior Ana Maria Brânză a fost avansată în urmă cu ceva timp, colegele dânsei la fel. Atunci când este parcurs intervalul pentru avansări în grad prevăzut în lege atunci vom face. Am făcut şi avansări în grad şi la excepţional", a adăugat ministrul.

Acesta s-a arătat mulţumit de faptul că din cele 12 medalii ale delegaţiei României de la Baku şapte au fost câştigate de sportivii CSA Steaua. "Poate aşa a vrut Dumnezeu, nu a fost o coincidenţă, dar pe 26 iunie, atunci când noi am sărbătorit Ziua Drapelului, doamna maior Ana Maria Brânză împreună cu colegele dânsei ridicau la Baku steagul României pe cel mai înalt catarg. Am vrut să îi felicit pe sportivii militari pentru rezultatele deosebite. Au făcut parte din delegaţia României 28 de sportivi de la Steaua, iar din cele 12 medalii câştigate şapte au fost câştigate de sportivii militari", a menţionat Mircea Duşa.

Prezent la festivitate, preşedintele CSA Steaua, George Boroi, a declarat că performanţele de la Baku sunt îmbucurătoare în perspectiva Jocurilor Olimpice de vară de la Rio din 2016. "Mulţumit de cele şapte medalii, cu toate că niciodată nu este îndeajuns. Dar având în vedere numărul sportivilor de la CSA Steaua la Jocurile Europene de la Baku eu zic că este un procentaj destul de bun. Acest rezultat este îmbucurător în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio", a spus Boroi.

Dublă medaliată cu aur la Baku, scrimera Ana Maria Brânză a afirmat că sportivii din cadrul grupării CSA Steaua au fost răsplătiţi de fiecare dată pentru performanţele obţinute. "Avem parte întotdeauna de sprijinul domnului ministru. Pentru noi contează enorm că mergem la competiţii, ne facem datoria şi suntem răsplătiţi aşa cum se cuvine. Atât ministerul, cât şi CSA Steaua şi-au respectat întotdeauna obligaţiile faţă de noi. Ori de câte ori s-a putut am fost avansaţi în grad", a adăugat ea.

Sportivii Ana Maria Brânză (medaliată cu aur la individual şi cu echipa la spadă), Simona Gherman (aur cu echipa şi bronz la individual la spadă), Simona Pop (aur cu echipa la spadă), Andreea Chiţu (aur la judo), Elena Meroniac (argint la kaiac), Alin Badea (argint cu echipa la sabie) şi Marius Berbecar (bronz la gimnastică) au fost primiţi, miercuri, de Ministrul Apărării Mircea Duşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici