Eduard Novac a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Ciclism

  • Ministrul tineretului şi sportului a anunţat, vineri, că a convocat AGA Extraordinară a Federaţiei Române de Ciclism.
  • Aceasta este o măsură la care se apelează în premieră, în virtutea prerogativelor legale conferite de Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului.
264 afișări
Imaginea articolului Eduard Novac a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Ciclism

Sursa foto: Mediafaxfoto

Această lege prevede prevede că în situaţii deosebite de încălcare a actelor constitutive, a statutelor, a actelor normative, Ministerul Tineretului şi Sportului poate dispune convocarea Adunării Generale extraordinare pentru structurile de utilitate publică.

„După o lungă perioadă de incertitudine şi disfuncţionalitate, există acum şansa de a debloca activitatea acestei federaţii, pentru a reintra în legalitate şi normalitate. Ciclismul trebuie să meargă mai departe, alături de toate celelalte sporturi pe care MTS îşi doreşte să le dezvolte.”, se precizează în comunicatul MTS.

Situaţia intervine în condiţiile în care, alegerile de la FRC au fost anulate, desemnarea noii conduceri a forului sportiv fiind considerată nestatutară.

Eduard Novak anunţase în 19 martie că instituţia pe care o conduce a suspendat hotărârea Adunării Generale de Alegeri a Federaţiei Române de Ciclism, în cadrul căreia fusese ales preşedinte Alexandru Ciocan, întrucât componenţa AG convocată nu a fost validată de instanţă.

"Consider că este necesar să explic în detaliu modul în care privesc situaţia Federaţiei Române de Ciclism, cu atât mai mult cu cât am fost preşedintele acesteia vreme de aproape 8 ani. Astăzi, 19 martie, MTS a emis decizia de suspendare a hotărârii AG de Alegeri a FR Ciclism din data de 13 martie. Motivul îl reprezintă componenţa Adunării Generale, ultima înregistrată şi validată în instanţă fiind cea din 10 februarie 2017, care apare şi în Registrul Special Federaţii. Adunarea Generală din 13 martie a fost convocată cu o altă componenţă, respectiv cea rezultată în urma Adunării Generale din 2019, nevalidată de instanţă. Există prevederi legale care dau dreptate ambelor abordări, dar, aşa cum am solicitat şi celorlalte federaţii sportive naţionale, toate federaţiile sportive trebuie să intre în deplină legalitate şi conformitate cu legea sportului", a detaliat Novak, în urmă cu aproape două luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici