Eşecul Germaniei la Cupa Mondială a făcut prima victimă: un oficial a părăsit funcţia

Directorul echipei Germaniei, Oliver Bierhoff, a devenit prima victimă a eliminării din primul tur al Cupei Mondiale din Qatar, după ce a acceptat să părăsească postul cu doi ani înainte de expirarea contractului său, a anunţat marţi Federaţia Germană de Fotbal.

214 afișări
Imaginea articolului Eşecul Germaniei la Cupa Mondială a făcut prima victimă: un oficial a părăsit funcţia

Eşecul Germaniei la Cupa Mondială a făcut prima victimă: un oficial a părăsit funcţia

Fostul internaţional german Bierhoff, care a ocupat postul de director de echipă în ultimii 18 ani, a fost criticat pe scară largă după a doua eliminare şocantă consecutivă şi timpurie la o Cupă Mondială.

"Oliver Bierhoff are multe merite pentru DFB", a declarat preşedintele DFB, Bernd Neuendorf, într-un comunicat. "Chiar dacă ultimele turnee echipa naţională nu a realizat obiectivele sportive care fuseseră stabilite, el va fi asociat cu momente mari".

Bierhoff a contribuit la câştigarea de către Germania a ultimului dintre cele patru titluri de campioană mondială în 2014, iar Neuendorf a declarat că eforturile sale nu vor fi uitate.

"El va fi mereu legat de succesul de la Cupa Mondială din Brazilia", a adăugat el. "Chiar şi în vremuri turbulente, el a urmărit întotdeauna obiective şi viziuni".

Germania a fost eliminată de la turneul din Qatar după ce a pierdut în faţa Japoniei, a remizat cu Spania şi a învins Costa Rica în ultimul meci din Grupa E. Spania şi Japonia au avansat din acea grupă.

Germanii au mai fost eliminaţi de la Cupa Mondială din 2018 în aceeaşi fază - la vremea respectivă, cea mai timpurie eliminare din ultimii 80 de ani.

De asemenea, nu au reuşit să treacă de faza 16-imilor de finală la Euro 2020, anul trecut.

Şefii din fotbalul german vor avea miercuri prima lor întâlnire pentru a analiza performanţele recente de la turnee şi pentru a planifica îmbunătăţiri înainte de Euro 2024, care va fi găzduit de Germania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici