Familia georgianului Nodar Kumaritashvili va da în judecată Comitetul Olimpic

Familia sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, decedat la 12 februarie, în urma unui accident grav petrecut la antrenamentele probei de sanie de la JO, va da în judecată Comitetul Olimpic Internaţional, în încercarea de a primi despăgubiri.

44 afișări
Imaginea articolului Familia georgianului Nodar Kumaritashvili va da în judecată Comitetul Olimpic

Familia georgianului Nodar Kumaritashvili va da în judecată Comitetul Olimpic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit today.az, un portal de ştiri din Azerbaidjan, care citează Georgian Times, ministrul Sporturilor din Georgia, Nikoloz Rurua, a promis asistenţă din partea statului, în cazul în care familia lui Kumaritashvili va chema în instanţă CIO.

El a subliniat faptul că o anchetă penală a fost deschisă în legătură cu decesul fostului sportiv georgian, iar investigaţiile din Canada se vor încheia în martie sau aprilie.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, la 12 februarie, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler.

Antrenamentele şi competiţia de sanie de la Jocurile Olimpice s-au reluat a doua zi, ancheta declanşată de organizatori după accidentul mortal al lui Kumaritashvili arătând că pista nu prezintă nicio problemă.

Preşedintele Comitetului Olimpic Georgian, Giorgi Natsvlishvili, s-a plâns, săptămâna trecută, că normele de securitate de la Jocurile Olimpice de la Vancouver nu au fost respectate, ceea ce a dus, în opinia sa, la decesul lui Nodar Kumaritashvili.

Federaţia Internaţională de Sanie şi organizatorii JO au pus decesul georgianului pe seama unei erori umane, excluzând varianta unei probleme a pistei. În urma accidentului, au fost operate câteva modificări pentru protecţia sportivilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici