"Foc, fum, teroare" la meciul Dinamo-Rapid: Galeria dinamovistă a fost evacuată, iar meciul a fost întrerupt de două ori

Partida Dinamo - Rapid, din etapa a VII-a a Ligi I, a fost întreruptă de arbitrul Sebastian Colţescu de două ori câte 30 de secunde din cauza torţelor aruncate de suporterii dinamovişti, aceştia fiind evacuaţi de forţele de ordine.

1623 afișări
Imaginea articolului "Foc, fum, teroare" la meciul Dinamo-Rapid: Galeria dinamovistă a fost evacuată, iar meciul a fost întrerupt de două ori

"Foc, fum, teroare" la meciul Dinamo-Rapid: Galeria dinamovistă a fost evacuată, iar meciul a fost întrerupt de două ori (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

În minutul 5, meciul a fost oprit după ce fanii dinamovişti din Peluza Cătălin Hâldan au aruncat cu petarde şi torţe, una dintre acestea ajungând pe teren.

Partida a fost reluată, dar în minutul 7 Colţescu a oprit a doua oară jocul din aceleaşi cauze.

Fanii dinamovişti au afişat şi un banner pe care era scris "Foc, fum, teroare, să plece conducerea din Ştefan cel Mare".

Pompierii prezenţi în stadion i-au stropit pe fanii dinamovişti cu furtunele de apă, iar oamenii de ordine au evacuat galeria dinamovistă.

Înainte de începerea meciului, galeria rapidistă a aruncat şi ea cu petarde.

Doi suporteri dinamovişti sunt răniţi

Unul dintre fani este rănit la faţă, iar celălalt are mâna ruptă şi primeşte îngrijiri într-o ambulanţă din afara stadionului.

Suporterii dinamovişti continuă să arunce cu artificii spre forţele de ordine.

Jandarmii au trecut la identificarea celor care au provocat incidentele şi permite femeilor, copiilor şi bătrânilor să iasă din complex.

Printre cei reţinuţi de forţele de ordine se află şi unul dintre liderii galeriei dinamoviste, Elias Bucurică.

Suporterii vinovaţi se vor alege cu dosare penale

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost identificaţi 120 suporteri care au creat incidente la meciul Dinamo - Rapid, aceştia fiind conduşi la secţiile 7, 8 şi 9.

"Până în acest moment au fost identificaţi 120 de suporteri care vor fi conduşi la secţiile 7, 8, şi 9, în funcţie de spaţiul disponibil. Procesul de identificare continuă. Celor găsiţi vinovaţi li se va aplica măsura interzicerii pe arenele care găzduiesc evenimente sportive pe o perioadă de la unul la trei ani şi li se vor întocmi dosare penale conform Legii 4/2008", a spus Enache.

Întrebat cum au putut pătrunde suporterii cu petarde, fumigene şi artificii în stadion, Georgian Enache a răspuns: "Controlul corporal al spectatorilor este atributul firmei de securitate contractate de organizator şi nu cade în sarcina Jandarmeriei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici