Fost campion naţional la atletism, în comă la spital de zece zile în urma unei altercaţii

Un tânăr de 26 de ani se află internat în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost adus acum zece zile, după ce a căzut şi s-a lovit la cap, în urma unei altercaţii în faţa unul local din municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

171 afișări
Imaginea articolului Fost campion naţional la atletism, în comă la spital de zece zile în urma unei altercaţii

Fost campion naţional la atletism, în comă la spital de zece zile în urma unei altercaţii (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Ştefan Pavel, în vârstă de 26 de ani, fost campion naţional la atletism, se află internat în stare de comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Tânărul a fost adus la spital în 22 septembrie, după ce s-a lovit la cap de o bordură, în urma unei altercaţii în faţa unui local din oraş.

Presupusul agresor este un bărbat de 29 de ani, pe care atletul îl cunoştea, el fiind reţinut miercuri, pentru 24 de ore.

"În urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, doi tineri, care se cunoşteau, s-au agresat reciproc, unul dintre aceştia fiind transportat la spital. A fost luată măsura reţinerii suspectului pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă, acesta fiind introdus în arestul Poliţiei", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de către conducerea Poliţiei judeţului Iaşi.

Avocatul presupusului agresor susţine că clientul său regretă fapta, dar că nu lovitura cu pumnul a cauzat intrarea în comă a atletului, ci impactul acestuia cu solul.

Medicii Spitalului de Neurochirgie din Iaşi afirmă că starea tânărului este critică, prognosticul în acest caz fiind unul rezervat.

"Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu hematom. Starea sa este foarte gravă şi prezintă leziuni cerebrale care nu pot fi tratate chirurgical. Prognosticul este extrem de rezervat", a declarat medicul Marius Dabija, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Fostul antrenor al sportivului, Dorinel Ursachi, din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, a afirmat că Ştefan Pavel a fost campion naţional la mai multe probe de viteză, la atletism, şi că a participat la campionate europene şi la Balcaniadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici