Gaţu: Obiectivul meu numărul unu este constituirea ligii profesioniste de handbal

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, luni, după realegerea sa în această funcţie, că obiectivul principal în următorul mandat este crearea ligii profesiniste.

12 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Obiectivul meu numărul unu este constituirea ligii profesioniste de handbal

Gaţu: Obiectivul meu numărul unu este constituirea ligii profesioniste de handbal (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Gândurile mele merg către Jocurile Olimpice din 2012, următoarele competiţii de anvergură, către loturile naţionale şi către un campionat românesc curat, dar şi către formarea unei echipe tinere la nivelul FRH. Obiectivul meu numărul unu este constituirea ligii profesioniste de handbal. Voi încerca în zilele următoare să-i adun pe cei care reprezintă viitorul handbalului nostru", a spus Gaţu.

Cristian Gaţu a afirmat că regretă nealegerea lui Robert Licu în funcţia de preşedinte al FRH. "Mă bucură încrederea acordată, dar regret eşecul lui Robert Licu. Voi avea discuţii în zilele următoare pe tema întineririi federaţiei, eu urmând a mă replia pe creşterea noilor candidaţi la FRH şi să încerc să deschid uşile pentru cei care urmează să meargă mai departe. Voi anunţa după 10 ianuarie, la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie. Voi prezenta şi strategia mea pentru că este de mare importanţă pentru handbalul românesc", a completat Gaţu.

Cristian Gaţu a precizat că şi-ar fi menţinut decizia de a se retrage din funcţia pe care o ocupă, în urma scandalului "mită pentru arbitrii", dacă nu ar fi fost acuzat pe nedrept de implicare în acest caz. "Câţiva ziarişti m-au determinat să candidez din nou. În acele momente destul de grele mi-au fost puse în cârcă nişte lucruri destul de grave. Am fost amestecat în nişte lucruri de care nu am avut cunoştinţă şi astfel m-am decis să mă supun votului Adunării Generale a Federaţiei. M-am interesat de şansele lui Robert Licu la aceste alegeri şi l-aş fi sprijinit şi dacă nu apărea acel masacru mediatic, mi-aş fi păstrat hotărârea de a mă retrage, asta şi în condiţiile în care ar fi apărut nişte oameni care să asigure continuitate pe următoarele cicluri olimpice", a subliniat Gaţu.

Oficialul FRH consideră că până la data de 10 ianuarie, când este programată prima întâlnire a Consiliului de Administraţie pe anul 2010, se va şti dacă Radu Voina va mai fi antrenorul echipei feminine. "Adunarea Generală a căzut foarte prost, între sărbători, şi conform statutului, noii conducători vor analiza până în 10 ianuarie, în mod obiectiv, evoluţia echipei feminine de la Campionatul Mondial din China, greşelile făcute, urmând să se propună, dacă e cazul, nume pentru colectivul tehnic. Probabil că în jurul datei de cinci ianuarie, membrii Comisiei Tehnice se vor întâlni, iar pe 10 ianuarie vor prezenta raportul. Domnul Tadici şi-a făcut pe deplin datoria la echipa naţională. Declaraţiile jucătoarelor după Jocurile Olimpice de la Beijing ne-au determinat să fim mai atenţi şi am adus un antrenor mai puţin sever, dar rezultatele au fost aceleaşi, deci cheia nu e severitatea sau bunătatea antrenorului, ci undeva mai jos", a adăugat Gaţu.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, a fost reales în funcţie, luni. Gaţu a obţinut 70 de voturi în turul doi, faţă de 61 câte a adunat contracandidatul său, Mihai Marinescu, secretarul general al FRH.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici