Gheorghe Hagi, la 50 de ani: Cel mai bun lucru pe care l-am făcut a fost transferul la Steaua/ România m-a format, dar afară am învăţat să fiu profesionist

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a declarat, joi, în ziua în care a împlinit vârsta de 50 de ani, că pentru el cel mai bun lucru pe care l-a făcut a fost să accepte să fie transferat la Steaua, echipă cu care a început să câştige trofee, informează digisport.ro.

642 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Hagi, la 50 de ani: Cel mai bun lucru pe care l-am făcut a fost transferul la Steaua/ România m-a format, dar afară am învăţat să fiu profesionist

Gheorghe Hagi (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Prima etapă a fost cea din România, de la echipele de club. Cea mai importantă a fost Steaua, unde am câştigat Supercupa Europei, la primul meci. A fost un succes total, pentru că am şi marcat şi am câştigat un trofeu european. A fost o intrare aşa cum are nevoie un jucător tânăr într-o echipă foarte bună. Cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viaţă a fost transferul la Steaua, pentru că aveam nevoie de o echipă care să mă facă să câştig", a spus Hagi, la emisiunea "Fotbal Club", citat de digisport.ro.

Hagi a vorbit la Digi Sport şi despre perioada petrecută în străinătate, care l-a ajutat să devină cu adevărat un jucător profesionist. "România m-a format, dar afară am învăţat să fiu profesionist. La Real am învăţat foarte multe. În Italia am învăţat atenţia la detalii. La Barcelona am avut parte de fotbalul care îmi place cel mai mult, iar finalul de carieră a fost impresionat, la Galatasaray, unde am jucat cel mai mult şi unde mi-am încheiat cariera cu un alt trofeu european", a explicat el.

Gheorghe Hagi îşi aminteşte cu plăcere de cei 18 ani în care a îmbrăcat tricoul echipei naţionale. "Pentru naţională am jucat de la 14 ani, la juniori, apoi la seniori. Au fost ani frumoşi şi am avut parte de lucruri bune de la început până la sfârşit. A fost un succes total la naţională, unde am jucat 18 ani din ce în ce mai bine", a mai spus Hagi.

Hagi sărbătoreşte împlinirea vârstei de 50 de ani în Turcia, el aflându-se în această perioadă în Antalya într-un stagiu de pregătire cu echipa FC Viitorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici