Hamilton spune că interzicerea bijuteriilor l-ar putea exclude din GP-ul de Formula 1 de la Miami

Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1, a sugerat că ar putea fi exclus de la Marele Premiu inaugural de duminică de la Miami, dacă organismul de conducere al competiţiei ar aplica o interdicţie privind piercingurile şi bijuteriile, relatează The Sun.

1229 afișări
Imaginea articolului Hamilton spune că interzicerea bijuteriilor l-ar putea exclude din GP-ul de Formula 1 de la Miami

Pilotul echipei Mercedes a vorbit după ce directorul de cursă Niels Wittich a emis un memento pentru toate echipele şi oficialii că purtarea piercingurilor pe corp şi a lanţurilor metalice la gât este interzisă în timpul competiţiei şi ar putea fi verificată.

Hamilton, cel mai de succes pilot în activitate din acest sport, a declarat că nu îşi poate scoate o parte din piercing-uri.

El a declarat că este pregătit să semneze o declaraţie prin care să-şi asume responsabilitatea personală.

Britanicul şi-a accentuat opoziţia purtând inele pe fiecare deget, trei ceasuri (setate pe fusuri orare diferite), o brăţară, şiruri de coliere şi cercei în ambele urechi.

Un alt piercing în nas a fost ascuns de masca de faţă.

„Nu am mai putut să-mi pun alte bijuterii astăzi", a spus el, adăugând că consideră că această măsură drastică este un pas înapoi într-un moment în care sportul şi FIA, care îl guvernează, ar trebui să se concentreze pe ultima sa mare descoperire din America.

„Acesta este un lucru atât de mic", a spus el. „Pare inutil să intrăm în această dispută".

Întrebat care ar putea fi soluţia pentru un aparent impas, Hamilton a indicat că nu poate face prea multe.

„Nu pot să înlătur cel puţin două dintre piercieng-uri", a spus el. „Unul nu vă pot explica cu adevărat unde se află.

Dar ceea ce pot spune este că este din platină, deci este nemagnetică, nu a fost niciodată o problemă de siguranţă în trecut. Am avut în 16 ani atât de multe scanări RMN şi nu a trebuit să scot platina.

Şi dacă mă exclud, atunci aşa să fie. Avem un pilot de rezervă... oricum sunt multe de făcut în oraş, aşa că voi fi bine oricum."

Wittich explicase în nota sa că purtarea bijuteriilor pe sub îmbrăcămintea ignifugă obligatorie ar putea reduce protecţia la transmiterea căldurii şi creşte riscul de arsuri.

El a spus că ar putea, de asemenea, să împiedice intervenţia şi tratamentul medical din cauza riscului de agăţare atunci când echipamentul de siguranţă, cum ar fi casca, cagula sau salopeta, este îndepărtat.

„În cazul în care este nevoie de imagistică medicală pentru a stabili diagnosticul în urma unui accident, prezenţa bijuteriilor pe corp poate cauza complicaţii şi întârzieri semnificative", a adăugat germanul.

Hamilton a declarat că a încercat fără succes să vorbească cu preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, ales în decembrie, şi că a vrut să îl asigure că este un aliat şi nu un adversar.

„Voi încerca să vorbesc cu el înainte de cursă", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici