Handbalista Narcisa Lecuşanu lansează cartea autobiografică „Povestea vieţii mele”

  • Narcisa Lecuşanu, apreciată drept una dintre cele mai valoroase handbaliste ale Românie, membră în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), încheie anul 2020 lansând cartea autobiografică „Povestea vieţii mele”.
  • În cartea sa auto-biografică, Narcisa Lecuşanu povesteşte şi despre cel mai greu moment pe care l-a trăit până acum, momentul morţii tatălui ei.
676 afișări
Imaginea articolului Handbalista Narcisa Lecuşanu lansează cartea autobiografică „Povestea vieţii mele”

Handbalista Narcisa Lecuşanu lansează cartea autobiografică „Povestea vieţii mele”

Volumul conţine 251 de capitole, printre care 28 de impresii ale unor jurnalişti valoroşi, foşti colegi din handbal, antrenori, oameni cu care Narcisa Lecuşanu a interacţionat de-a lungul carierei, precum Radu Naum, Florentina Carcadia, Dr. Hassan Moustafa (Preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Handbal), Michael Wiederer (Preşedinte al Federaţiei Europene de Handbal), Elisabeta Lipă (Preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj) şi Ing. Cristian Gaţu (Preşedinte de Onoare FRH).

„Am fost încurajată de scriitoarea Mariana Gorczyca, mare iubitoare de handbal, să scriu această carte despre viaţa mea. După o perioadă destul de lungă, am acceptat provocarea. M-am întors în timp, la copilăria grea, cu multe lipsuri, dar în care am fost înconjurată de dragostea familiei. Am rememorat, de asemenea, momentul începerii practicării handbalului. Încă de la început am iubit acest sport. Nu am simţit nicio clipă că fac sacrificii, deşi ele au existat. Am muncit foarte mult pentru a abţine ceea ce mi-am propus. Am avut parte şi de dezamăgiri, însă niciodată nu m-am dat bătută. A fost un drum dificil, dar extrem de frumos. Am scris această carte cu gândul că voi inspira alţi oameni. Povestea mea este sinceră şi redă autenticitatea omului care a muncit pentru realizările sale, trecând de-a lungul anilor prin toate stările şi etapele. Atât de succes, cât şi de eşec”, declară Narcisa Lecuşanu.

„Cea mai grea relatare a fost momentul despărţirii de tata, care a plecat la cele veşnice. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sunt sigură că ar fi fost tare mândru să citească aceste rânduri despre noi”, spune Narcisa.

Dincolo de cariera care a inclus aprecieri pe plan intrenaţional, numeroase medalii, titluri şi trofee importante, Narcisa Lecuşanu spune că marea realizare personală o reprezintă cei doi copii ai ei.

„Momentele venirii pe lume a celor doi copii ai mei, Maria şi Iustin, mi-au umplut sufletul. Trebuie să-i mulţumesc soţului meu, Nicolae, că îmi este alături mereu. Nu este uşor să gestionezi, ca femeie, timpul alocat profesiei şi cel alocat familiei”, adaugă fosta mare handbalistă.

Născută la Bacău pe 17 septembrie 1976, Narcisa Lecuşanu şi-a făcut debutul în handbal în anul 1988. Printre cele mai importante titluri obţinute se numără cel de campioană mondială de tineret cu naţionala României (1995), vicecampioană mondială cu România la Sankt Petersburg (2005), câştigătoare a Cupei Cupelor EHF cu formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007) şi finalistă a Ligii Campionilor cu Oltchim (2010). A reuşit să înscrie 129 de goluri pentru Oltchim, în Liga Campionilor, în 40 de partide, şi 302 goluri pentru naţionala României, în 116 partide. S-a retras în 2010, la 34 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi. Din 2016, a fost aleasă membru component în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici