Ilie Năstase: Simona Halep trebuie să joace mult, mult mai bine ca să câştige turneul

Fostul lider al clasamentului ATP, Ilie Năstase, a declarat, luni, că jucătoarea Simona Halep trebuie să joace mult, mult mai bine decât a făcut-o până în prezent dacă doreşte să câştige turneul de la Roland Garros.

686 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase: Simona Halep trebuie să joace mult, mult mai bine ca să câştige turneul

Ilie Năstase (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"Cred că ea şi-ar fi dorit să joace mai bine. Trebuie să o lăsăm să vedem următorul meci. Trebuie să-şi îmbunătăţească mult primul serviciu. A avut puţin noroc, pentru că nici americanca nu a fost într-o formă prea bună astăzi. Ea ar trebui să joace mult, mult mai bine ca să câştige turneul. Au fost foarte multe surprize anul acesta la Roland Garros. A fost un turneu cu multe surprize. Sigur, sunt şanse mai mari, iar ea acum trebuie să profite, pentru că au mai fost situaţii din astea şi la Australian Open şi la US Open. Trebuie să fie atentă. Câştigarea turneului îţi dă şi loc în clasament, dar şi încredere", a spus Năstase, la Digi Sport.

Întrebat dacă discută cu Simona Halep, Năstase a răspuns că el o susţine doar moral, deoarece nu face parte din echipa ei. "Eu nu vorbesc cu ea. O are pe doamna Ruzici, pe tatăl ei, eu doar o susţin moral şi sunt acolo la fiecare meci. Nu sunt din echipa ei, ea are o echipă bună şi ştiu mai bine ce au de făcut, dar trebuie să-şi îmbunătăţească jocul dacă vrea să câştige turneul", a completat Năstase, aflat la Paris.

Simona Halep, a patra favorită, s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros, în urma victoriei, scor 6-4, 6-3, cu Sloane Stephens, românca reuşind astfel să-şi egaleze cea mai bună performanţă la un turneu de Grand Slam, după a ajuns în aceeaşi fază şi la Australian Open.

Halep, locul 4 WTA, a avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a o învinge pe jucătoarea clasată pe locul 19 WTA (a 15-a favorită) şi pentru a accede astfel în antepenultimul act al turneului parizian, competiţie la care nu a pierdut niciun set în cele patru partide disputate la această ediţie.

Calificarea în sferturi este recompensată cu 430 de puncte WTA şi un premiu de 220.000 de euro.

În faza următoare, românca o va întâlni pe învingătoarea din partida Lucie Safarova (Cehia, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 23) - Svetlana Kuzneţova (Rusia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici