Scandal la meciul PSG-Basaksehir Istanbul. Arbitrul Sebastian Colţescu acuzat de rasism. Meciul amânat pentru miercuri

Meciul din Liga Campionilor dintre Paris SG şi Basaksehir Istanbul a fost întrerupt în minutul 16, iar jucătorii s-au întors în vestiar, după un presupus incident rasist în care a fost implicat Sebastian Colţescu, al patrulea arbitru al meciului.

14961 afișări
Imaginea articolului Scandal la meciul PSG-Basaksehir Istanbul. Arbitrul Sebastian Colţescu acuzat de rasism. Meciul amânat pentru miercuri

Incident la meciul PSG-Basaksehir Istanbul. Arbitrul Sebastian Colţescu acuzat de rasim. Echipele au iesşit de pe teren

UPDATE 00:18: Meciul de marţi seara a fost amânat pentru miercuri, au anunţat oficialii UEFA. 

Meciul a fost întrerupt definitiv, marţi seara, după acuzaţiile de rasism aduse arbitrului român Sebastian Colţescu, iar oficialii au decis ca partida să se reia miercuri seara la ora locală 18.55 (n.r. 19.55 ora României). 

Partida de miercuri va avea o altă brigadă de arbitri.

„În urma unui presupus incident care a implicat al patrulea oficial, meciul a fost suspendat temporar. După consultarea ambelor echipe, s-a convenit ca meciul să reia cu un al patrulea oficial diferit. UEFA va investiga în detaliu problema şi se vor face comunicări suplimentare în timp util", se arată într-un comunicat al oficialilor UEFA.

UPDATE: Ministrul turc al Sportului a postat un mesaj pe Twitter în care condamnă rasismul.

"Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de Başakşehir. # Respect #Fără rasism", a scirs politicanul turc.

Ştire iniţială

Partida de fotbal dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt, marţi seara, după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest faţă de arbitrul român Sebastian Colţescu. Acesta ar fi folosit cuvântul „negru” faţă de un membru al staff-ului tehnic al echipei turce.

În timpul meciului dintre echipa franceză şi cea turcă, cei de la Istanbul Başakşehir au protestat de mai multe ori faţă de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Haţegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce.

Cele două echipe au denunţat remarcile rasiste ale celui de-al patrulea arbitru, Sebastian Colţescu, potrivit Le Figaro.

Pierre Webo a primit cartonaşul roşu de pe bancă în minutul 14, moment în care întreaga echipă a părăsit terenul. Conform unor informaţii neconfirmate încă, susţine BBC Sport, Colţescu ar fi folosit un cuvânt cu conotaţie rasistă, respectiv „negru”.

Jucătorii parizieni au cerut şi ei explicaţii şi au sprijinit protestele echipei turce.

Echipele cer ca meciul să fie reluat fără Colţescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici