Infantino, reales preşedinte al FIFA, promite venituri record în următorii patru ani

Gianni Infantino a fost reales joi în funcţia de preşedinte al FIFA în timpul celui de-al 73-lea Congres de la Kigali, promiţând venituri record de 11 miliarde de dolari în următorul ciclu de patru ani, transmite Reuters.

64 afișări
Imaginea articolului Infantino, reales preşedinte al FIFA, promite venituri record în următorii patru ani

Infantino, reales preşedinte al FIFA, promite venituri record în următorii patru ani

Infantino nu a întâmpinat nicio opoziţie, ceea ce face ca realegerea sa în fruntea organismului de conducere a fotbalului mondial să fie o formalitate.

„Este o onoare şi un privilegiu incredibil, dar şi o mare responsabilitate”, a declarat Infantino.

El a confirmat că veniturile FIFA au atins niveluri record în perioada 2019-2022, dar a promis că va creşte din nou în mod substanţial veniturile pe fondul extinderii turneelor de Cupa Mondială masculină şi feminină şi a introducerii unei Cupe Mondiale a Cluburilor cu 32 de echipe.

„Veniturile au crescut la un nivel record de 7,5 miliarde de dolari (până în 2022) într-o perioadă care a fost afectată de COVID-19. Când am sosit, rezervele FIFA erau de aproximativ 1 miliard de dolari, astăzi sunt de aproape 4 miliarde de dolari", a declarat Infantino.

„Promitem noi venituri record pentru următorul ciclu, de 11 miliarde de dolari, iar noua Cupă Mondială a Cluburilor nu este inclusă în această cifră, aşa că ar putea creşte cu câteva miliarde (în plus)”, a adăugat el.

Infantino a declarat că FIFA va continua să revizuiască sistemul de transferuri pentru a „îmbunătăţi transparenţa” şi a sugerat că organizaţia ar putea discuta despre un plafon salarial.

„S-ar putea să fie necesar să introducem un plafon, trebuie să ne gândim cum putem face acest lucru. Vom analiza acest lucru cu toate părţile interesate şi vom vedea ce putem face”, a spus acesta.

Infantino a fost ales pentru prima dată în cadrul unui congres extraordinar în 2016, în urma demisiei predecesorului său Sepp Blatter, şi şi-a păstrat funcţia fără opoziţie trei ani mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici