Iolanda Balaş, Grigore Leşe şi Ivan Patzaichin au primit paşapoarte diplomatice

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, le-a acordat, vineri, paşapoarte diplomatice foştilor sportivi Iolanda Balaş Soter şi Ivan Patzaichin, precum şi artistului Grigore Leşe, cei trei urmând să participe la campanii de promovare a României în străinătate.

177 afișări
Imaginea articolului Iolanda Balaş, Grigore Leşe şi Ivan Patzaichin au primit paşapoarte diplomatice

Iolanda Balaş, Grigore Leşe şi Ivan Patzaichin au primit paşapoarte diplomatice

Evenimentul a avut loc în prezenţa ministrului delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, iniţiatoarea proiectului "România Promovată prin Valori" la care s-a asociat şi Ministerul Afacerilor Externe, se arată într-un comunicat MAE.

"Prin activitatea dumneavoastră, în domeniile în care aţi excelat, aţi reprezentat România la cel mai înalt nivel şi ne-aţi făcut să fim mândri că suntem români. Graţie performanţelor prin care aţi uimit oamenii de pe diverse meridiane, România a devenit mai cunoscută pe mapamond, în multe colţuri ale lumii imaginea ţării noastre fiind asociată şi cu numele dumneavoastră", a declarat ministrul de Externe.

Titus Corlăţean le-a acordat paşapoarte diplomatice fostei campioane olimpice la atletism Iolanda Balaş Soter, artistului Grigore Leşe şi fostului campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin.

"În mod nemijlocit, diplomaţia română a primit un sprijin remarcabil prin nobilul dumneavoastră angajament de promovare a turismului românesc. Sunt convins că implicarea şi eforturile dumneavoastră pentru promovarea diverselor forme de turism vor contribui la îmbunătăţirea imaginii României în străinătate şi vor atrage un număr cât mai ridicat de turişti străini, interesaţi să descopere ţara noastră", a declarat, cu acest prilej, ministrul de Externe.

Potrivit MAE, paşapoartele diplomatice electronice acordate personalităţilor care au primit ttitlul de "Ambasadori ai Turismului Românesc" au fost emise în scopul facilitării reprezentării de către aceştia a intereselor statului român, atunci când călătoresc în străinătate în misiuni oficiale.

Proiectul "România Promovată prin Valori" a fost demarat la iniţiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism. El a fost lansat prin evenimentul "Ambasadori ai Turismului Românesc", organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României, care îşi propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.

În cadrul evenimentului din august au fost desemnaţi opt "ambasadori", fiecare reprezentând imaginea unui domeniu turistic: Grigore Leşe - turism rural, Elisabeta Lipă- turism balnear, Ilie Năstase - turism de tip city break, Ivan Patzaichin - ecoturism, Ştefan Popa Popas - turism cultural, Iolanda Balaş Soter - turism montan, Gabriela Szabo - turism activ şi de aventură şi Gheorghe Zamfir – circuite istorice.

Până în prezent au mai fost înmânate paşapoartele diplomatice fostei campioane mondiale la atletism Gabriela Szabo, fostului jucător de tenis Ilie Năstase şi artistului Gheorghe Zamfir.

Cei opt ambasadori vor îndeplini misiuni oficiale în străinătate, în vederea participării la diverse campanii de promovare a României, care vor fi mediatizate pe plan intern şi internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici