Irina Begu a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului International de la Budapesta

Irina Begu (72 WTA) a pierdut, vineri după-amiază, în sferturile turneului International de la Budapesta, fiind învinsă de a opta favorită, (72 WTA) a pierdut, vineri după-amiază, în sferturile turneului International de la Budapesta, fiind învinsă de a opta favorită, Marketa Vondorusova (81 WTA).

84 afișări
Imaginea articolului Irina Begu a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului International de la Budapesta

Irina Begu a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului International de la Budapesta

Rezervă în cvartetul Cehiei la partida din primul tur cu România, în urmă cu două săptămâni, Vondrousova a cedat la limită primul set, însă apoi şi-a impus destul de clar jocul, încheind partida în două ore şi 11 minute de joc, scor 5-7, 6-1, 6-3.

Begu - Vondrousova: prim set câştigat la fotofiniş de româncă

Begu a depăşit primele emoţii în game-ul al treilea: atrăgând-o pe Marketa Vondrousova în schimburi de mingi prelungite, Irina a salvat două mingi de break. Cu 40% frecvenţa primului serviciu, Irina şi-a apărat serviciul până la 3-2, când Vondrousova a cerut sfatul antrenorului. Cea care a schimbat însă vizibil pe teren a fost Irina, devenită mai eficientă cu returul. Românca a preluat iniţiativa şi a valorificat prima minge de break, distanţându-se pe tabelă la 4-2. Reprezentanta Cehiei a încercat să schimbe soarta raliurilor cu mingi tăiate, însă a avut nevoie de ajutorul Irinei pentru a anula cele două mingi consecutive de 5-2 ale româncei: mai întâi un atac ratat de puţin, apoi o dublă greşeală au adus egalitatea, pentru ca în final Begu să cedeze rebreak-ul cu o schimbare de direcţie neconvingătoare, trimisă spre culoarul de dublu, pentru 4-3.

Seria game-urilor făcute la retur nu a continuat, chiar dacă Irina Begu şi-a creat avantaj cu reverul, finalizând în lung de linie dintr-o poziţie defensivă dificilă pentru a-şi oferi minge de break. Vondrousova a servit însă tare, apoi a finalizat cu scurta şi a depăşit, astfel, momentul complicat, egalând scorul la 4.

După un game de serviciu început prompt, cu lansări eficiente, dar încheiat doar după ce a salvat minge de break, la 5-4, Irina a decis să pregătească asaltul decisiv cu omul aflat lângă ea la Budapesta, Victor Crivoi. Acesta i-a sugerat să evite raliurile, pentru că a observat cum adversara sa a început să domine, să varieze mai mult pe serviciu şi să caute exteriorul, a avertizat-o că trebuie să fie agresivă şi să nu stea prea în spate pentru a nu fi surprinsă cu scurte - o lovitură arătată de Marketa încă din primul game. Begu nu a trecut de egalitate pe primul game-ul de retur, dar pe serviciu a aplicat bine tactica, impunându-se în premieră la zero, pentru 6-5. Apoi a pus presiune în ultimul game, s-a desprins la 15-40, însă a făcut diferenţa abia după egalitate: a returnat excelent exact după un drop-shot al cehoaicei, pentru ca apoi să închidă conturile, 7-5, cu un retur prăvălit norocos de fileu în terenul advers, la o oră de la startul meciului.

13 lovituri câştigătoare a reuşit fiecare jucătoare în primul set

13 greşeli neforţate pentru Irina în primul set, cu 3 mai puţine decât pentru sportiva din Cehia

Begu - Vondrousova: jocul Irinei a pălit. Nimic nu a intrat în setul doi

Vondrousova a apăsat acceleraţia în start de set doi, lovind mai tare şi mai aproape de linie. Irina nu a avut timp să reacţioneze şi şi-a pierdut serviciul în game-ul inaugural. Apoi, cu număr crescând de greşeli neforţate, a cedat din nou pe lansare, fiind depăşită cu o scurtă bine amortizată, pe care i-a returnat-o adversarei în rachetă, cu un întreg teren descoperit. Vondrousova nu a ratat şansa şi s-a desprins la 3-0, apoi, imediat, la 4-0, în ciuda unui raport al frecvenţei primului serviciu net favorabil Irinei (90% faţă de 55%). Begu a muncit din greu pentru a rupe seria adversarei sale în vârstă de 19 ani, salvând minge de break şi trecând de patru egalităţi înainte de a ajunge la 1-4 pe tabelă.

După o pauză medicală cerută de Irina pentru a trata nişte băşici, ritmul susţinut al Marketei Vondrosova a continuat: hold la zero şi a doua minge de set convertită, reprezentanta Cehiei împingând duelul în set decisiv, după o oră şi 32 de minute de la primul serviciu în partidă.

3 puncte a pierdut Vondrousova pe serviciu în setul doi

Begu - Vondrousova: decisiv tranşat clar

Cu un plus de agresivitate, eficientă cu dreapta, dar şi cu scurta, Vondrousova a deschis decisivul în aceeaşi poziţie dominantă în raport cu Irina, românca depunând mult efort pentru a câştiga puncte izolate, spectaculoase, fără a puncta însă şi cu game. A opta favorită a turneului de la Budapesta s-a desprins la 3-0 în mai puţin de un sfert de oră. Într-o uşoară criză de soluţii, Begu s-a plâns antrenorului său că, "dacă nu schimb ceva, în 5 minute sunt la vestiare".

Lucrurile însă nu s-au simplificat pentru româncă: Vondrousova a avut o nouă minge de break la 4-1 şi a închis apoi partida cu hold la zero.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici