Irina-Camelia Begu s-a calificat în turul trei la Australian Open, asigurându-şi cel mai mare premiu din carieră. Carina Witthoft, viitoarea sa adversară

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, s-a calificat în turul trei la Australian Open, după ce a învins-o pe Katerina Siniakova (Cehia), locul 81 WTA, scor 7-5, 6-4.

921 afișări
Imaginea articolului Irina-Camelia Begu s-a calificat în turul trei la Australian Open, asigurându-şi cel mai mare premiu din carieră. Carina Witthoft, viitoarea sa adversară

Irina-Camelia Begu s-a calificat în turul trei la Australian Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul a durat două ore şi patru minute.

În turul trei, Begu o va întâlni pe sportiva germană Carina Witthöft (locul 104 WTA), care a trecut de Christina McHale (SUA - 54 WTA), scor 6-3, 6-0.

 

Irina Begu, cel mai mare premiu din carieră, la Australian Open

Calificarea în premieră în turul trei al unui turneu de Grand Slam, reuşită, miercuri, la Australian Open, îi asigură Irinei Begu, locul 42 WTA, un premiu de 97.500 de dolari australieni (80.000 de dolari americani), cel mai mare din cariera jucătoarei în vârstă de 24 de ani.

Begu se află la a 15-a prezenţă pe tabloul principal al unui Grand Slam, dar nu a trecut niciodată până acum de manşa secundă.

Până în prezent, Begu obţinuse cel mai mare premiu din carieră, anul trecut, la Wimbledon, când pentru prezenţa în turul doi a încasat 67.000 de dolari. Tot anul trecut, ea a ajuns în finala turneului WTA Premier de la Moscova, performanţă recompensată cu 64.000 de dolari.

În următoarea fază a competiţiei de la Melbourne, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe sportiva germană Carina Witthoft, locul 104 WTA, care a trecut de Christina McHale (SUA), locul 54 WTA, scor 6-3, 6-0.

Begu şi Witthoft s-a mai întâlnit o dată, în 2013, în turul I la Bad Gastein, când românca s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3.

Sportiva germană va împlini 20 de ani la 16 februarie. Ea a disputat primul turneu WTA în 2012, la Bastad, unde a ajuns pe tabloul principal venind din calificări. Witthoft nu a trecut niciodată de turul întâi al unui turneu important. Doar în 2014, ea a jucat în manşa secundă a turneului de la Limoges, o competiţie de categorie inferioară, WTA 125K.

La ediţia din 2014, jucătoarea acum pe locul 104 WTA a ajuns pe tabloul principal al Australian Open după ce a jucat în calificări. La fel, în 2013, a ajuns în turul I al turneului de la Wimbledon după calificări. De fiecare dată însă ea a părăsit competiţia în prima manşă.

Însă la actuala ediţie a Australian Open, Witthoft a demonstrat o foarte bună formă, după ce le-a învins clar pe Carla Suarez Navarro (Spania), locul 17 WTA, scor 6-3, 6-1, şi pe Christina McHale, scor 6-3, 6-0.

Carina Witthoft a ocupat în octombrie 2014 cea mai bună poziţie în clasamentul WTA, locul 100, iar Irina Begu a fost pe locul 38 WTA, în septembrie 2011. Ele vor juca, vineri, pentru un loc în optimile de finală al Australian Open.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici