Preliminariile Euro 2020: Italia s-a calificat la Campionatul European, după ce a învins Grecia/ Suedia, victorie clară cu Malta

Echipa naţională de fotbal a Italiei a obţinut calificarea la Campionatul European din 2020, sâmbătă, după ce a învins Grecia, la Roma, scor 2-0, în runda a şaptea a preliminariilor.

346 afișări
Imaginea articolului Preliminariile Euro 2020: Italia s-a calificat la Campionatul European, după ce a învins Grecia/ Suedia, victorie clară cu Malta

Italia s-a calificat la Campionatul European din 2020

Jorginho, în minutul 63, din penalti, şi Federico Bernardeschi, în minutul 78, au fost cei care au marcat pentru Italia.

Echipa lui Roberto Mancini a ajuns la şapte victorii din tot atâtea partide disputate în preliminarii, ocupând primul loc în grupa J, cu 21 de puncte. Finlanda, următoarea clasată, are doar 12 puncte, în timp ce Armenia şi Bosnia şi Herţegovină continuă să lupte şi ele la calificare, fiecare având 10 puncte.

Astfel, Italia va participa la un turneu final după o pauză de patru ani. "Squadra Azzurra" a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, disputat în Rusia, după pierderea barajului cu Suedia, scor 0-1, la general.

Italia va disputa meciurile din grupă de la Campionatul European chiar pe teren propriu. Stadionul "Olimpico" va găzdui meciul de deschidere din grupa A, alte două din aceeaşi grupă şi un sfert de finală.

Turneul final va avea loc în perioada 12 iunie 2020 - 12 iulie 2020.

Malta – Suedia 0-4, în preliminariile Euro 2020

Adversarele României din grupa F a calificărilor pentru Euro 2020, Malta şi Suedia, au jucat sâmbătă, în etapa a şaptea din preliminarii. Suedia a învins Malta, cu scorul de 4-0.

Prima jumătate a partidei a fost marcată de golul Suediei, înscris de Danielson, în minutul 11, dintr-o acţiune pornită de Bengtsson. Al doilea gol al partidei a venit, în minutul 58, când Larsson a reuşit să marcheze din lovitură de pedeapsă, după un fault în careu comis de Mbong. Scorul a devenit 3-0 în favoarea Suediei, în minutul 66, când Andrei Agius a împins mingea în propria poartă. Suedia a primit a doua lovitură de pedeapsă, în minutul 70, când Caruana l-a faultat pe Quaison în careu. Larsson a executat penalty-ul şi a dus scorul la 4-0.

Clasamentul grupei F:

1. Spania 19 puncte
2. Suedia 14 puncte
3. România 13 puncte
4. Norvegia 10 puncte
5. Malta 3 puncte
6. Insulele Feroe 0 puncte

Partidele rundei 8 de calificări ale grupei F:

1. Insulele Feroe – Malta
2. România – Norvegia
3. Suedia – Spania

Echipele utilizate:
Malta: Bonello – Muscat (Caruana 66), Agius, Shaw, Zerafa – Mbong, Vella, Muscat (Fenech 68), Gambin – Effiong (Mifsud 75), Nwoko
Suedia: Olsen – Bengtsson, Granqvist, Danielson, Lustig – Larsson, Ekdal (Svensson 63), Olsson, Forsberg – Berg (Andersson 79), Quaison (Isak 71)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici