Jerome Valcke ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al FIFA

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al forului mondial la alegerile din data de 26 februarie 2016, informează bbc.com.

62 afișări
Imaginea articolului Jerome Valcke ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al FIFA

Jerome Valcke (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit BBC Sport, Valcke ar fi discutat cu cel puţin o un for regional şi o federaţie naţională pentru a vedea de ce susţinere ar beneficia în cazul în care ar candida. De asemenea, Jerome Valcke ar fi vorbit despre acest subiect cu mai mulţi oficiali FIFA. "Se pare că unii oficiali importanţi ai FIFA nu sunt atraşi de o astfel de idee şi l-au sfătuit să nu candideze", menţionează bbc.com.

Până în prezent, şi-au anunţat candidaturile preşedintele UEFA, francezul Michel Platini, sud-coreeanul Chung Mong-Joon, fostul fotbalist brazilian Zico, preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility, şi fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iunie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici