JO de Iarnă - Flacăra olimpică a fost aprinsă la Vancouver - GALERIE FOTO, VIDEO

Flacăra olimpică pentru cea de-a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă a fost aprinsă, vineri, la Vancouver, de patru legende ale sportului canadian: hocheistul Wayne Gretzky, schioarea Nancy Greene, patinatoarea de viteză Katrina LeMay Doan şi baschetbalistul Steve Nash.

253 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă - Flacăra olimpică a fost aprinsă la Vancouver - GALERIE FOTO, VIDEO

JO de Iarnă - Flacăra olimpică a fost aprinsă la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Campionul paralimpic Rick Hansen a fost primul care a intrat cu torţa olimpică în stadion şi a predat-o apoi patinatoarei de viteză Katrina LeMay Doan.

De la Doan, torţa a fost preluată de Steve Nash, care a trecut-o la schioarea Nancy Greene iar apoi la legenda hocheiului mondial Wayne Gretzky.

Flacăra Olimpică pentru Vancouver a fost aprinsă la 22 octombrie 2009, în Grecia. De-a lungul traseului din Europa până în Canda, flacăra olimpică a fost purtată de 12.000 de persoane.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver s-a încheiat, după aprinderea flăcării olimpice şi trei ore de spectacol, la BC Place Stadium, pentru lansarea celei de-a 21-a ediţii, îndoliată după accidentul mortal al sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, la antrenament.

În timpul ceremoniei, guvernatorul general al Canadei, Michaëlle Jean, a declarat deschisă cea de-a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă de Vancouver.

După arborarea drapelului şi imnul naţional al Canadei, a avut loc defilarea celor 82 de delegaţii, cuprinzând peste 2500 de sportivi.

La festivitate au asistat aproximativ 60.000 de spectatori.

Înainte de începerea ceremoniei, pe ecranele uriaşe de pe stadionul BC Place a fost afişat un mesaj cu litere albe pe fond negru în care se anunţa că această festivitate va fi dedicată memoriei "sportivului olimpic" Nodar Kumaritashvili.

Mesaj pentru sportivul georgian Nodar Kumaritashvili

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici