Kubica va avea nevoie de cel puţin un an pentru recuperare

Chirurgul Igor Rossello, care l-a operat, duminică, pe pilotul Robert Kubica, a declarat că va fi nevoie de cel puţin şase zile pentru un diagnostic în privinţa mâinii drepte a polonezului şi că recuperarea va dura cel puţin un an.

14 afișări
Imaginea articolului Kubica va avea nevoie de cel puţin un an pentru recuperare

Kubica va avea nevoie de cel puţin un an pentru recuperare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va mai fi nevoie de cel puţin şase zile pentru a verifica dacă la membrul respectiv circulaţia sângelui este corespunzătoare. Mâna este caldă (n.r - ceea ce înseamnă că sângele circulă), deci operaţia a decurs bine", a spus chirurgul, care a adăugat că recuperarea va dura cel puţin un an.

Pilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore după accidentul grav suferit, duminică, la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, parţial secţionată în accident, a fost revascularizată şi fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Genova. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici