Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2019, cel de-al şaselea din carieră. Prima reacţie a starului Barcelonei: „Este incredibil.” - VIDEO

Lionel Messi (32 de ani) a câştigat cel de-al şaselea Balon de Aur din carieră. Podiumul a fost ocupat de fundaşul echipei Liverpool, Virgil van Dijk, şi de fostul rival din La Liga, Cristiano Ronaldo (Juventus).

1444 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2019, cel de-al şaselea din carieră. Prima reacţie a starului Barcelonei: „Este incredibil.” - VIDEO

Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2019, cel de-al şaselea din carieră. Prima reacţie a starului Barcelonei: „Este incredibil.” - VIDEO

Top 10, cei mai buni fotbalişti din lume:

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Virgil van Dijk (Liverpool)
3. Cristiano Ronaldo (Juventus)
4. Sadio Mané (Liverpool)
5. Mohamed Salah (Liverpool)
6. Kylian Mbappe (PSG)
7. Alisson (Liverpool)
8. Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
9. Bernardo Silva ( Manchester City)
10. Riyad Mahrez ( Manchester City)

Matthijs de Ligt (Juventus) a câştigat premiul Kopa 2019 cuvenit celui mai bun tânăr fotbalist. Olandezul i-a devansat pe Jadon Sancho (Borussia Dortmund) şi Joao Felix (Atletico Madrid).

Alisson Becker (Liverpool) a câştigat premiul Yashin 2019, titlu oferit celui mai bun portar. Pe locurile doi şi trei au fost Ter Stegen (Barcelona) şi Ederson (Manchester City). Acum a fost prima oară când s-a decernat acest trofeu.

Megan Rapinoe a primit Balonul de Aur pentru cea mai bună fotbalistă în 2019.

Lionel Messi: Este incredibil. Acum timpul zboară, trebuie să mă bucur de fotbal

Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur. Starul Barcelonei a ridicat luni seară, 2 decembrie, la Paris, cel de-al şaselea trofeu din carieră. Decarul clubului blaugrana a avut un discurs emoţionant, în care le-a mulţumit colegilor de la echipă, dar şi familiei sale, prezentă în sală.

"În primul rând vreau să le mulţumesc jurnaliştilor că m-au ales pe mine să primesc premiul acesta, desigur că vreau să le mulţumesc foarte mult colegilor mei de la club, ei au contribuit foarte mult la câştigarea acestui premiu. Este incredibil, vă sunt recunoscător!

„Prima dată când am câştigat, am venit la Paris, eram cu fraţii mei (n.red. - Iniesta, Xavi), aveam 22 de ani şi era incredibil. Acum, la 32 de ani, primesc al şaselea premiu, într-un moment total diferit al vieţii mele personale. Sunt cu soţia mea şi cei trei copii, am mare noroc că sunt lângă mine.

Aşa cum a spus şi soţia mea în mesaj (n.red. - mesaj pentru Messi, înregistrat înaintea decernării premiului), în tot acest timp, nu am renunţat niciodată să visez, să îmi doresc să fiu mai bun pe zi ce trece şi să mă bucur de fotbal. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că încă mă pot bucura de fotbal, de ceea ce-mi place şi că îmi rămân ani să mă mai bucur de asta.

Sunt conştient de vârsta pe care o am, ştiu că se apropie momentul să mă retrag. Îmi mai rămân câţiva ani. Acum timpul zboară, totul trece atât de repede. Trebuie să mă bucur de fotbal, de familia mea şi de tot ceea ce îmi oferă viaţa", a spus Lionel Messi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici