Logo-ul oraşului Bucureşti pentru Euro 2020 a fost lansat: Podul Basarab, elementul reprezentativ

Logo-ul oraşului gazdă Bucureşti pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Naţională, în prezenţa oficialilor UEFA, Guvernului, Primăriei şi reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal, iar Podul Basarab este elementul reprezentativ.

2668 afișări
Imaginea articolului Logo-ul oraşului Bucureşti pentru Euro 2020 a fost lansat: Podul Basarab, elementul reprezentativ

Logo-ul oraşului Bucureşti pentru Euro 2020 a fost lansat: Podul Basarab, elementul reprezentativ

Odată cu lansarea logo-ului oraşului gazdă Bucureşti, a fost expus pentru publicul larg, în faţa Arenei Naţionale, totemul Euro 2020, o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată şi înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează oraşele gazdă. Pentru Bucureşti a fost ales Podul Basarab.

Campionatul European din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiţiei, iar UEFA va aborda un format inedit pentru această ediţie. Astfel, România, alături de alte 12 ţări, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 şi va găzdui la Bucureşti patru partide – trei din grupe şi una din optimi.

Din partea UEFA a fost prezent în cadrul ceremoniei de la Bucureşti Davor Suker, oficial UEFA, care a vorbit despre felul în care a fost gândit Euro 2020: "Cu 13 oraşe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experienţa Eruo direct acasă. Inclusiv în Bucureşti, un oraş vibrant, bogat în tradiţii şi istorie, cu un mix fascinant de vechi şi nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naţionale ale Europei", a declarat Davor Suker.

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a adăugat: "Pentru Bucureşti şi pentru România, proiectul Euro 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reacţii şi implicaţii pe termen mediu şi lung. Lucrăm în permanenţă pentru un succes organizatoric sportiv, dacă ne referim la cele patru partide pe care le vom găzdui. După încheierea competiţiei fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societăţii noastre, succesul evenimentului va contribui la creşterea atractivităţii Bucureştiului şi României, iar copiii noştri vor redescoperi mai uşor cât de important este să creşti prin sport şi prin valorile lui".

Strategia de dezvoltare, precum şi proiectele FRF pentru Euro 2020 presupun realizarea celor patru facilităţi de antrenament, a celor 400 de terenuri de fotbal, construcţia de autostrăzi, terminale aeroportuare, legături de transport între oraş şi aeroport, dezvoltarea urbanistică a Bucureştiului. Pentru anul următor vor fi direcţionate trei milioane de euro pentru terenuri, iar cele patru stadioane Giuleşti, Dinamo, Ghencea şi Arcul de Triumf vor fi reconstruite.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat: "Vă asigur că proiectele asumate de Municipalitate vor fi finalizate. Mă refer la modernizările de infrastructură care intră în responsabilitatea PMB – reabilitarea străzilor, modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacentă Arenei Naţionale, realizarea de parcări. Sunt proiecte de anvergură, esenţiale pentru buna desfăşurare a competiţiilor, dar de care bucureştenii vor beneficia în continuare. Şi pentru fiecare dintre acestea deja au fost făcuţi paşi concreţi, aşa cum am promis. Capitala Romaniei va fi pregatită! Sunt mândră că Bucureştiul se află printre oraşele care participă la această mare sărbătoare a fotbalului, Campionatul European 2020".

"În parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi respectând standardele UEFA, MDRP prin compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toţi fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giuleşti, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo şi 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finaţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja Euro 2020 drept proiect de interes naţional", a punctat Manuela Irina Pătrăşcoiu, director general la Compania Naţională de Investiţii.

Bucureşti se alătură astfel oraşelor gazdă Londra, Roma şi Baku, care au celebrat deja lansarea logo-ului turnelului. Urmează evenimente similare în celelalte nouă oraşe: Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen şi Sankt Petersburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici