Lotul echipei Rapid s-a reunit fără antrenor principal. Mihai Ianovschi: Situaţia este destul de tensionată

Lotul echipei Rapid, format din aproximativ 30 de jucători, s-a reunit, luni seară, la baza ProRapid, în absenţa unui antrenor principal şedinţa de pregătire fiind condusă de fostul secund al italianului Cristiano Bergodi, Mihai Ianovschi.

598 afișări
Imaginea articolului Lotul echipei Rapid s-a reunit fără antrenor principal. Mihai Ianovschi: Situaţia este destul de tensionată

Lotul echipei Rapid s-a reunit fără antrenor principal (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Ianovschi ar urma să ocupe funcţia de director tehnic, dar deocamdată numirea sa nu a fost oficializată.

La reunire au fost prezenţi cinci dintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut pentru formaţia giuleşteană, Daniel Pancu, Nicolae Vasile, Mădălin Martin, Andrei Cerlincă şi Virgil Drăghia. De asemenea, au fost prezenţi şi şase jucători străini transferaţi în această pauză competiţională, Pulpo Romero, Miquel Robuste, Miguel Angel Luque, Dani Tortolero, Wilfred Moke şi Jose Embalo. Restul jucătorilor sunt fotbalişti tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, selecţionaţi în urma trialurilor efectuate în această vară la baza ProRapid.

Iniţial, luni, la ora 16.00, era programată o conferinţă de presă în cadrul căreia urmau să fie prezentaţi oficial Adrian Iencsi - antrenor principal, Daniel Pancu - preşedinte şi Mihai Ianovschi - director tehnic. Din cauza unor neînţelegeri cu acţionarul majoritar Valerii Moraru, Adrian Iencsi a refuzat să semneze contractul, iar Daniel Pancu a anunţat conducerea că doreşte să îşi continue cariera de jucător încă un an.

Prezent la baza ProRapid, la reunirea lotului, acţionarul majoritar Valerii Moraru a refuzat să facă declaraţii.

Echipa Rapid se va pregăti la baza ProRapid până la 27 iulie când este programată plecarea într-un stagiu montan care se va încheia la 7 august. În data de 9 august lotul va efectua un nou cantonament, cel mai probabil în străinătate, iar în 29 august este programată prima etapă a Ligii a II-a.

Mihai Ianovschi: Situaţia este destul de tensionată la Rapid

Fostul secund al italianului Cristiano Bergodi la Rapid, Mihai Ianovschi, a declarat, luni seară, la baza ProRapid, că situaţia este destul de tensionată la gruparea giuleşteană, deoarece nu există nici antrenor, nici preşedinte şi nici manager.

"Linişte la Rapid nu este acum, din păcate. Vreau să lămuresc anumite lucruri, pentru că la club, după ce echipa a retrogradat, nu a mai rămas decât eu şi familia Moraru. Practic, din lot ne mai putem baza doar pe cinci jucători, pentru că atâţia mai erau sub contract. De aceea am făcut trialuri, pentru a găsi jucători tineri, între 17 şi 20 de ani, din care antrenorul principal, indiferent care era el, urma să aleagă. Domnul Moraru a mai adus şase jucători străini, în total avem acum 30 de fotbalişti în lot. Nu domnul Moraru şi Ianovschi au făcut lotul. Antrenorul principal care ar veni poate să aleagă dintre aceştia câţi doreşte. Noi am vrut să evităm situaţia din iarnă când la reunire am început pregătirea cu nouă fotbalişti. Situaţia este destul de tensionată la Rapid, deoarece nu există nici antrenor, nici preşedinte, nici manager", a spus Ianovschi, care ar urma să ocupe funcţia de director tehnic.

Mihai Ianovschi a afirmat că nu se pune problema ca el să preia funcţia de antrenor principal. "Nu se pune problema ca eu să preiau echipa în acest moment, pentru că eu nu am experienţă, iar domnul Moraru doreşte un antrenor cu experienţă. Dacă se dorea ca eu să fiu antrenor principal, eram pus de acum două luni când v-am spus rămăsesem doar eu şi familia Moraru la club. Valerii Moraru caută antrenor. Îmi doresc ca în seara asta să se găsească o soluţie, iar de mâine Rapid să aibă antrenor principal la echipă. Din păcate, Iencsi m-a sunat astăzi pe la 12.00 şi mi-a zis că nu poate să vină. Nu mi-a explicat de ce. Eu însă cred că varianta Iencsi mai este de actualitate. Rămâne ca el să zică dacă decizia pe care a luat-o este finală sau nu", a precizat Ianovschi.

Referitor la zvonurile potrivit cărora acţionarul majoritar Valerii Moraru doreşte să renunţe la Rapid, Ianovschi consideră că acesta nu va pleca de la gruparea giuleşteană: "Nu am discutat cu dânsul dacă vrea să plece sau nu, am discutat doar despre lucruri organizatorice. Dar ţinând cont de investiţiile pe care le-a făcut dânsul aici în ultimele şase luni, nu cred că va renunţa. Cine ar lăsa un club după ce a băgat atâţia bani într-un business?".

Mihai Ianovschi a declarat că Daniel Pancu îşi doreşte să mai joace şi din această cauză nu poate fi preşedinte. "Cu Pancu am discutat şi mi-a zis clar că vrea să mai joace. Nu poate să fie şi preşedinte şi jucător. E complicat, cred că această variantă ca el să fie preşedinte cade", a spus Ianovschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici