Marian Drăgulescu a cucerit o nouă MEDALIE la Campionatele Europene de la Cluj: Am reuşit să cucerim la această ediţie patru medalii, am ieşit mai mult decât onorabil

Gimnastul , care a câştigat, duminică, medalia de argint la sărituri la Campionatul European de Gimnastică de la Cluj-Napoca, consideră că echipele naţionale ale României de fete şi băieţi au ieşit mai mult decât onorabil din această competiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

940 afișări
Imaginea articolului Marian Drăgulescu a cucerit o nouă MEDALIE la Campionatele Europene de la Cluj: Am reuşit să cucerim la această ediţie patru medalii, am ieşit mai mult decât onorabil

Marian Drăgulescu a cucerit o nouă medalie la Campionatele Europene de la Cluj (Imagine: Dan Horia Tautan/ Mediafax Foto)

Marian Drăgulescu a declarat, duminică, presei, după finala de la sărituri, că se bucură de cele două medalii obţinute care l-au adus în postura de a fi cel mai medaliat sportiv român al tuturor timpurilor.

“Sunt foarte bucuros, cea mai mare dorinţă a mea de când am auzit că se vor ţine aceste campionate europene în România a fost ca toată sala să cânte imnul odată cu mine. Mă bucur foarte mult de aceste două medalii, am acum 31 de medalii europene, mondiale şi olimpice, şi sunt cel mai medaliat sportiv român al tuturor timpurilor. Sunt foarte fericit de aceste două medalii, le pun la palmares, sper să nu se oprească aici. Publicul a fost minunat, îi iubesc, atmosfera a plăcut şi sportivilor din alte ţări. (…) Mă bucur de rezultate. Am reuşit să cucerim la această ediţie patru medalii, este un plus, am ieşit mai mult decât onorabil, s-a cântat de două ori imnul”, a spus Drăgulescu.

Întrebat dacă ar putea participa şi la Jocurile Olimpice din 2020, gimastul român a răspuns că dacă va fi sănătos, ar putea concura, dar obiectivul său din perioada următoare sunt Campionatele Mondiale de Gimnastică din Canada din octombrie 2017 iar până atunci vrea să îşi îmbunătăţească exerciţiile la sol şi sărituri.

Întrebat, în continuare, dacă el şi Cătălina Ponor pot fi consideraţi pilonii gimnasticii româneşti, Marian Drăgulescu a spus că speră să fie “locomotivele gimnasticii româneşti”.

“Sper ca înainte ca noi să ne retragem să vină şi ceva în urma noastră şi să aibă curajul să viseze şi să câştige medalii”, a mai spus gimnastul român.

Drăgulescu, în vârstă de 36 de ani, a fost notat de arbitri cu 14.733. La prima săritură, "Drăgulescu", sportivul român a obţinut 14.666, iar la cea de-a doua 14.800.

Marian Drăgulescu a avut o medie de 14.733, însă nu a putut să treacă de rusul Artur Dalaloyan, care a obţinut 14.933. Bronzul a fost cucerit de ucraineanul Oleg Verniaev, cu o medie de 14.649.

Este cea de-a doua medalie a delegaţiei României la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, după cea de aur, câştigată tot de Marian Drăgulescu, sâmbătă, la sol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici