Maseurul lotului de lupte al României, Cosmin Niţescu, a murit de SIDA deşi era declarat apt medical

Cosmin Niţescu, maseurul lotului de lupte al României, a murit în condiţiile în care suferea de HIV/SIDA, iar Federaţia Română de Lupte susţine faptul că Niţescu a fost declarat apt medical în 2016, iar toate testele HIV efectuate de către sportive şi antrenori sunt negative.

6284 afișări
Imaginea articolului Maseurul lotului de lupte al României, Cosmin Niţescu, a murit de SIDA deşi era declarat apt medical

Lotul olimpic de lupte al României

Chiar înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, maseurul Cosmin Niţescu a fost găsit leşinat în camera din cantonamentul de la Poiana Braşov, de către medicul loturilor naţionale de lupte. A fost dus la un spital din Braşov, unde a decedat după câteva zile.

În urma acestui eveniment, mai mulţi componenţi ai lotului naţional şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la o posibilă infectare cu HIV/SIDA. Publicaţia Libertatea a scris că mai multe fete de la lot ar fi întreţinut relaţii sexuale cu maseurul, iar conducerea Federaţiei avea cunoştintă de această situaţie.

În replică, Federaţia Română de Lupte precizează faptul că maseurul Cosmin Niţescu a fost un profesionist şi a fost declarat apt medical în acest an.

"Referitor la ultimele articole apărute în mass-media, Federaţia Română de Lupte, face următoarele precizări: Felul în care este zugrăvit profesionistul Cosmin Niţescu de către mulţi dintre oamenii de care a avut grijă luni de zile, dar şi de către cei care se află în spatele acestei mizerabile acţiuni, depăşeşte graniţele bunului simţ şi ale unei educaţii primare. Orientarea sexuală a unui cetăţean liber al Uniunii Europene nu este problema nimănui! Niciun secretar general sau vreun preşedinte nu poate hotărâ dacă un antrenor se îndrăgosteşte de o sportivă, nu poate controla apetitul sexual al vreunui luptător sau al unei atlete, dar nici măsurile de protecţie sau contracepţie! Din punct de vedere al Codului Muncii, domnul Cosmin Niţescu a fost declarat apt medical, atât în anul 2014, cât şi în anul 2016, existând în acest sens documente doveditoare. Până în acest moment, toate testele HIV efectuate de sportive şi antrenori sunt negative", se arată în comunicatul Federaţiei Române de Lupte.

Conducerea Federaţiei Române de Lupte precizează că a demarat procedurile pentru auditarea instituţiei şi a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului să înceapă un control, pentru demontarea afirmaţiilor mincinoase apărute în presă.

"Am ales împreună să tăcem, însă cred că voi cei din lumea luptelor va trebui să alegeţi drumul pe care vreţi să mergeţi! Vreţi să primiţi din nou tinichele în loc de medalii, care să coste dublu decât cele pe care le primiţi acum? Doriţi ca nişte banale foi de hârtie să fie numite diplome şi să coste şi ele dublu sau triplu? Vreţi să mergeţi cu avionul la competiţii sau să vă întoarceţi la trenuri vetuste, iar copiii pe care îi antrenaţi să fie înghesuiţi în microbuze? Vreţi să plătiţi pentru mese decente şi să primiţi doar un bol de mâncare? Să mai căutăm mult podiumul de lemn de la CM de juniori din 2011? Sau poate e parte din vreo construcţie a unui fost mare campion al României? Voi trebuie să vă răspundeţi la aceste întrebări! Vă anunţăm că am demarat procedurile pentru auditarea Federaţiei Române de Lupte, atât pentru perioada în care noi ne-am aflat la conducere, dar şi pentru mandatele precedente, urmând să ne decidem între PWC şi Ernest and Young, două dintre cele mai mari companii de audit din lume. Solicit public ca Ministerul Tineretului şi Sportului să înceapă un control (audit financiar) pentru ca toate minciunile vehiculate până acum să fie demontate! Vă rog pe toţi cei din lumea luptelor să luaţi atitudine faţă de aceşti oameni, care se află în spatele acestor acţiuni mincinoase, oameni care îşi urmăresc doar interesele personale. Pentru simplul motiv că am fost corecţi şi am încercat să facem ordine în federaţie, am deranjat un sistem bolnav, cancerigen, pe care îl cunoaşteţi foarte bine! Dorinţa celor ce au pornit acest scandal este una singură, aceea de a pune din nou mâna 'pe ciolan', chiar dacă întinează memoria unui om care nu se mai află printre noi. Pentru toate minciunile apărute în presă, atacurile la persoană, calomniile, mesajele pe care le-am primit am decis să ne adresăm justiţiei, chiar dacă va fi un proces lung, de durată", se mai arată în comunicatul Federaţiei Române de Lupte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici