MECIUL SCHALKE 04 - STEAUA: Dragomir crede că Steaua poate face zece puncte în LC dacă nu pierde în faţa germanilor

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, crede că Steaua poate acumula zece puncte în Grupa E a Ligii Campionilor, dacă nu pierde prima partidă, programată, miercuri, de la 21.45, la Gelsenkirchen, cu Schalke 04.

1885 afișări
Imaginea articolului MECIUL SCHALKE 04 - STEAUA: Dragomir crede că Steaua poate face zece puncte în LC dacă nu pierde în faţa germanilor

MECIUL SCHALKE 04 - STEAUA: Dragomir crede că Steaua poate face zece puncte în LC dacă nu pierde în faţa germanilor (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Ar fi o cinste pentru România dacă Steaua ar trece de grupe. Ar fi o mândrie să vedem o echipă în primăvara Ligii Campionilor, ar fi ceva demenţial acum pe sărăcia asta cumplită care s-a abătut asupra României. Cred că Steaua poate să-i bată pe toţi sau să ia bătaie de la toţi la nivelul acesta. Depinde cum pleacă. Dacă nu ia bătaie de la Schalke mâine seară eu zic că face peste zece puncte", a declarat Dragomir, care le-a transmis succes jucătorilor antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf.

Şeful LPF se aşteaptă la o întâlnire echilibrată în Germania, fiind optimist în ceea ce priveşte rezultatul pe care îl va obţine Steaua. "Din ce am văzut eu pe Schalke, e o echipă foarte puternică acum, s-ar putea să fie mai puternică decât Steaua, dar şi Steaua este o echipă destul de bună pentru Europa. Eu zic că dacă vor lua bătaie, vor luat bătaie foarte greu, dar eu sper într-un rezultat bun al echipei Steaua. E foarte dificilă grupa. Eu zic că e mai grea decât cea de anul trecut. Steaua a pierdut un jucător de mare valoare, dar poate să-l înlocuiască cu Gardoş. Gardoş se va vinde cu mai mulţi bani decât Chiricheş, o să vedeţi", a precizat oficialul ligii.

Totodată, Dragomir consideră că meciul de miercuri va arăta care este diferenţa dintre fotbalul german, în care se investeşte foarte mult, şi cel român: "Este un meci deosebit, cred că vrem cu toţii să vedem care este diferenţa între fotbalul german, cu zeci de milioane cheltuite, şi fotbalul nostru românesc, cu mai puţine milioane cheltuite, dar cu două echipe, una în Liga Campionilor şi una în Liga Europa. Să vedem cât e diferenţa de valoare între un jucător ca Boateng, care s-a vândut cu 12 milioane de euro, şi Kapetanos al nostru, până în 500.000 de euro. Să vedem cât e diferenţa de mare".

Dumitru Dragomir mai crede că atacantul stelist Gabriel Iancu, acuzat că a părăsit cantonamentul echipei naţionale de tineret fără permisiunea stafului tehnic, este nevinovat. "Din probele pe care le-a administrat Steaua, nu ai ce să mai zici, bagi capul în pământ. A lipsit patru minute. Ce poţi să îi zici? Ce a făcut în patru minute? În patru minute nici nu o dezbraci pe una", a spus Dragomir.

Totodată, Dragomir respinge posibilitatea ca jucătorii echipei Steaua să boicoteze echipa naţională: "Nu cred că steliştii vor renunţa la echipa naţională. În primul rând e o onoare să vii la echipa naţională. Nu cred că e onoare mai mare pe acest pământ decât să joci în echipa naţională şi să ţi se cânte imnul".

Referindu-se tot la naţionala de seniori, conducătorul ligii profesioniste este de părere că aceasta nu mai are şanse de calificare la barajul pentru Cupa Mondială, dar nu este de acord cu schimbarea selecţionerului Victor Piţurcă în acest moment. "O calificare măcar la barajul Vidraru s-a dus. Asta e convingerea mea. S-ar putea să greşesc şi am greşit de multe ori. Această calificare la Mondiale e compromisă, asta cred. Ca să-l schimbi acum pe Piţurcă e una dintre marile greşeli. Eu m-am certat cu Piţurcă, dar nu pot să fiu incorect. Îl laşi să termine campania şi după aceea tragi o linie şi aduci specialiştii care să-ţi spună unde s-a greşit. Dacă faci schimbare acum, înseamnă că nu există niciun fel de ştiinţă în arta de a conduce. Mă rog la Dumnezeu să ne calificăm, pentru că nu am fost în Brazilia şi aş vrea să merg. Am avut meciul în mână şi nu am putut să fim deştepţi. Noi, ca ţiganul la mal", a precizat Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici