Merlene Ottey va asista la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României

Fosta campioană mondială Merlene Ottey va asista, în calitate de invitat special, la a 58-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României, competiţie care va avea loc, în 7 iunie, pe Stadionul Dinamo din Capitală, se arată într-un comunicat al federaţiei române de specialitate.

146 afișări
Imaginea articolului Merlene Ottey va asista la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României

Merlene Ottey va asista la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Născută la 10 mai 1960, la Cold Spring, Hanover, Jamaica, Merlene Joyce a primit cetăţenia slovenă în anul 2002 şi are în palmares câteva recorduri de invidiat: atleta cu cele mai multe prezenţe la Jocurile Olimpice (şapte), cu cele mai multe medalii (nouă - trei de argint şi şase de bronz) cucerite la JO, dar şi cu 14 obţinute la Campionatele Mondiale (trei de aur, patru de bronz şi şapte de argint). Deţine a patra performanţă mondială a tuturor timpurilor la 60 m (indoor), a şasea la 100 m şi a treia la 200 m în aer liber, recordul său mondial la această probă în sală (21.87), înregistrat în 1993, fiind şi astăzi valabil.

Supranumită "regina de bronz", pentru numărul mare de locuri trei acumulate în carieră, Merlene Ottey a participat anul trecut la Campionatele Europene de la Helsinki, în cadrul ştafetei de 4x100 m a Sloveniei, la vârsta de 52 de ani.

Concursul din acest an va aduce la start atleţi din nouă ţări, Belarus, Bulgaria, Kazahstan, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Rusia, Ucraina şi România. Liudmila Litvinova, vicecampioană olimpică şi de două ori medaliată cu bronzul la CM, cu ştafeta Rusiei de 4x400 m, va lua startul în proba de 200 de metri feminin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici