Michael Schumacher se retrage a doua oară din Formula 1

Septuplul campion mondial Michael Shumacher a anunţat, joi, la Suzuka, unde urmează să se desfăşoare în acest weekend Marele Premiu al Japoniei, că va pune capăt carierei sale în Formula 1 la finalul acestui sezon.

384 afișări
Imaginea articolului Michael Schumacher se retrage a doua oară din Formula 1

Michael Schumacher se retrage a doua oară din Formula 1 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Mercedes nu i-a prelungit contractul pilotului german, scadent la finalul acestui an, şi l-a angajat de curând în locul său pe britanicul Lewis Hamilton de la McLaren. Hamilton va trece la Mercedes din 2013, informează autosport.com.

"Am decis să mă retrag din Formula 1 la finalul sezonului, deşi sunt încă în stare să concurez cu cei mai buni piloţi din lume. Sunt mândru de acest lucru şi de aceea nu voi regreta niciodată că am revenit în Formula 1. Pot fi bucuros de performanţele mele şi de faptul că mi-am îmbunătăţit continuu evoluţiile în aceşti trei ani. Dar la un moment este timpul să spui «la revedere». În ultimele săptămâni şi luni nu am fost sigur că aş mai avea motivaţia şi energia necesare să merg înainte. Şi nu îmi este caracteristic să fac ceva de care nu sunt convins în proporţie de sută la sută. Prin decizia luată astăzi, mă simt eliberat de aceste îndoieli. În cele din urmă, ambiţia mea nu este numai de a pilota, ci şi de a lupta pentru victorii, iar plăcerea de a conduce este alimentată de competitivitate", a declarat Schumacher, într-un comunicat.

El recunoaşte că nu a reuşit să contribuie la dezvoltarea unui monopost competitiv la Mercedes, cu care să lupte pentru titlul mondial, dar spune că este mulţumit pentru tot ce a realizat în Marele Circ. Schumacher a precizat că va încerca să se bucure de ultimele şase curse rămase până la finalul sezonului, urmând a se concentra "sută la sută" pe aceste evoluţii.

"Spuneam la finalul anului 2009 că vreau să fiu apreciat prin succesul meu şi de aceea am fost criticat foarte mult în ultimii trei ani, iar aceste critici au fost în parte justificate. Este cert că nu am reuşit să ne atingem obiectivul de a dezvolta în aceşti trei ani o maşină capabilă să lupte pentru titlul mondial. De asemenea, este cert că nu pot oferi nimănui o perspectivă pe termen lung. Dar este la fel de clar că încă pot fi foarte fericit de realizările mele în Formula 1", a adăugat pilotul german.

Michael Schumacher, 43 de ani, a revenit în Formula 1 în 2010, după trei ani de la prima sa retragere, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP. Însă în două sezoane şi jumătate germanul nu a mai arătat forma care l-a ajutat să intre în posesia celor şapte titluri mondiale, toate cucerite în prima parte a carierei lui. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, anul acesta, şi patru clasări pe locul 4.

În acest sezon, cel mai titrat pilot din istoria F1 a abandonat în jumătate din cele 14 curse disputate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici