Mihai Leu: De meciul cu Pascal depinde cariera lui Bute

Fostul campion mondial la profesionişti, Mihai Leu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că de partida de duminică cu Jean Pascal depinde întreaga carieră ulterioară a pugilistului Lucian Bute.

222 afișări
Imaginea articolului Mihai Leu: De meciul cu Pascal depinde cariera lui Bute

Mihai Leu (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Sunt convins că Lucian va învinge. Este poate cel mai important meci al lui de până acum. La Nottingham a plecat din postura de campion. De acest meci depinde sută la sută cariera lui mai departe. Am vorbit cu el şi ştiu că a pregătit foarte bine acest meci. Dacă face un meci bun, cred că îşi poate continua cariera", a spus Leu.

Mihai Leu crede că Lucian Bute va învinge în partida de duminică. "Cel mai important este să treacă peste înfrângerea de la Nottingham, dar cred că a reuşit deja asta, pentru că ştiu că este un caracter puternic. E greu de spus dacă va apărea un KO într-un astfel de meci. Din câte îi cunosc eu pe amândoi, fiecare va încerca să-şi surprindă adversarul. Oricum, dacă va câştiga la puncte, eu cred că va fi o victorie pentru Bute şi dacă se va ivi o lovitură de KO, sunt sigur că va profita de ea", a completat Leu.

În cazul unei înfrângeri, Leu consideră că pentru Lucian Bute cariera de profesionist se va încheia. "La box, orice schimbare de categorie nu e un avantaj, dar cred că el s-a gândit la toate amănuntele. O înfrângere nu ar fi în niciun caz un lucru bun. Cred că ar putea fi ultimul lui meci, deşi cunoscându-l, eu cred că indiferent de rezultat, el poate continua. O victorie l-ar readuce pe calea către ceea ce a fost înainte", a explicat Leu.

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat. Cei doi vor boxa în cadrul unei gale ce va avea loc, duminică, la Montreal, în limitele categoriei semigrea.

Bute (31-1, 24 KO) a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un singur meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici