Ministrul de Interne a dispus verificarea modului în care a fost stabilit bugetul pentru CS Dinamo

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a dispus verificarea modului în care a fost fundamentat bugetul pentru anul 2008, inclusiv fondurile extrabugetare, la nivelul Clubului Sportiv Dinamo.

292 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne a dispus verificarea modului în care a fost stabilit bugetul pentru CS Dinamo

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Dispoziţia ministrului vizează modul de cheltuire a sumelor respective şi de prioritizare a cheltuielilor pentru anul 2008. În funcţie de rezultate, se vor lua măsuri conform legislaţiei în vigoare", precizează, într-un comunicat de vineri, Biroul de presă MAI.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, caută soluţii legale în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru ca sumele restante faţă de sportivii CS Dinamo medaliaţi la JO din 2008 să fie achitate, se arată într-un răspuns al MAI la solicitarea MEDIAFAX.

"Considerăm că este inacceptabil ca aceşti sportivi să nu fie recompensaţi pentru efortul depus şi pentru toate sacrificiile făcute. Timp de patru ani, guvernele anterioare nu au găsit resursele necesare şi nu au gestionat corespunzător această situaţie. Surprinzător, acum, reprezentanţii acestor foste guverne se declară indignaţi de situaţia pe care tot ei au creat-o. La solicitarea primului ministru Victor Ponta, Ministerul Administraţiei şi Internelor a luat act de această situaţie neplăcută şi va identifica cât mai curând posibil atât soluţia optimă pentru remedierea situaţiei, cât şi responsabilii ce au gestionat deficitar acest segment. În prezent, Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, caută soluţii legale în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru ca aceste sume restante să fie achitate, deşi, conform Ordonanţei 19/ 2002, articolul 7, se interzice efectuarea oricărei plăţi, exceptând premierea sportivilor olimpici ce au obţinut rezultate impresionante la Londra 2012", se arată în răspunsul MAI la solicitarea MEDIAFAX.

Tot, vineri, primul ministru Victor Ponta şi-a menţinut declaraţiile făcute în legătură cu sumele restante faţă de sportivii CS Dinamo medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 şi precizează că doar ANST şi MAI pot soluţiona această problemă, conform unui răspuns al Guvernului, tot la solicitarea MEDIAFAX.

"Conform atribuţiilor Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, primul-ministru Victor Ponta a solicitat atât acesteia, cât si Ministerului Administraţiei şi Internelor (în subordinea căruia se află clubul Dinamo) să soluţioneze situaţia creată de foştii responsabili, răspunsul Ministerului Finanţelor Publice fiind unul conform legilor în vigoare. Primul-ministru îşi menţine toate declaraţiile făcute, motiv pentru care doar ANST şi MAI pot oferi un răspuns în legatură cu modul în care va fi solutionată această situaţie", se arată în răspunsul formulat de Biroul de presă al Guvernului României.

La mijlocul lunii iulie, atleta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic de la Beijing, şi antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat prin intermediul Pro Sport o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îl roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani. Diţă, medaliată cu aur la Beijing, a primit doar 7.000 de euro din cei 35.000 de euro pe care trebuia să-i încaseze de la clubul "alb-roşu". În această situaţie se află mai mulţi sportivi şi antrenori de la CS Dinamo cu rezultate bune la JO de la Beijing.

Răspunzând acestei solicitări, premierul Victor Ponta a promis, în cadrul unei întâlniri cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educaţiei şi cu reprezentanţi ai federaţiilor sportive, că Guvernul va plăti premiile restante sportivilor dinamovişti medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijng, din 2008. Şeful Guvernului a cerut atunci o solicitare scrisă în acest sens: "Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de râsul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008. Vă ajut, dar vă rog să-mi faceţi o hârtie pe care să mi-o transmiteţi!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici