Monica Niculescu a învins-o pe Andreea Mitu şi s-a calificat în semifinale la BRD Bucharest Open: Deşi scorul în ultimele două seturi pare uşor, a fost greu pe final

Jucătoarea Monica Niculescu, locul 41 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, vineri, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-2, pe Andreea Mitu, 78 WTA, şi s-a calificat pentru a doua oară în semifinalele turneului BRD Bucharest Open.

214 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu a învins-o pe Andreea Mitu şi s-a calificat în semifinale la BRD Bucharest Open: Deşi scorul în ultimele două seturi pare uşor, a fost greu pe final

Monica Niculescu a învins-o pe Andreea Mitu şi s-a calificat în semifinale la BRD Bucharest Open (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Meciul a durat două ore şi patru minute.

Niculescu o va întâlni în semifinale pe câştigătoarea meciului dintre principala favorită, italianca Sara Errani, locul 20 WTA, şi sportiva americană Anna Tatishvili, locul 134 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la BRD Bucharest Open cu 11.300 de dolari şi 110 puncte WTA.

Monica Niculescu a jucat în penultimul act la BRD Bucharest Open şi în 2014, la ediţia inaugurală, când a fost învinsă de Simona Halep.

Monica Niculescu: Deşi scorul în ultimele două seturi pare uşor, a fost greu pe final

Jucătoarea Monica Niculescu a declarat, vineri, după ce s-a calificat în semifinalele turneului BRD Bucharest Open, că deşi scorul din ultimele două seturi ale meciului cu Andreea Mitu (6-0, 6-2) pare uşor, i-a fost greu pe final, deoarece a fost nevoită să alerge mult.

"M-am simţit obosită, la început parcă nu puteam să mă concentrez, eram blocată, nu îmi dau seama de ce. Poate din cauza căldurii sau pentru că m-am culcat la 01.00 noaptea deoarece am terminat târziu. Deşi scorul în ultimele două seturi, 6-0, 6-2, pare uşor, a fost greu pe final. Andreea joacă bine şi a trebuit să alerg mult. Nu e uşor să joci cu românce, cu Ana (Bogdan) a fost dificil, la fel şi cu Andreea. În schimb îmi place să joc acasă. Publicul a fost super", a spus Niculescu.

Monica Niculescu a precizat că i-ar plăcea să termine toate meciurile în două seturi şi a menţionat că vede un viitor foarte bun pentru Andreea Mitu: "Mă mai ţin picioarele, până nu se rupe ceva eu o să joc. Şi aseară când s-a terminat 6-4, 6-3 tot am jucat o oră şi 41 de minute. Se pare că-mi place să joc tenis. M-aş bucura să termin toate meciurile în două seturi, dar nu se poate. Andreea joacă incredibil, văd un viitor foarte bun pentru ea. Poate să câştige foarte multe turnee".

Niculescu este de părere că meciul din semifinale, cu Sara Errani, va fi foarte dificil. "Am mai jucat cu ea la Doha şi am pierdut în trei seturi. E foarte puternică, luptă mult, nu face niciun cadou şi e extrem de muncitoare. Luptă într-un fel ca mine. Aşa că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu dacă vreau să o bat", a afirmat sportiva română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici